90 χρόνια πριν…2-8-1933

ΦΟΒΟΙ: Με την ευκαιρίαν της σημερινής ενάρξεως της εφαρμογής του νέου Κώδικος Εργασίας, όλα τα μέσα της δημοσιότητος εφηρμόσθησαν διά την διαφήμισιν του σχεδίου τούτου του Προέδρου Ρούσβελτ

51" χρόνος ανάγνωσης

ΦΟΒΟΙ: Με την ευκαιρίαν της σημερινής ενάρξεως της εφαρμογής του νέου Κώδικος Εργασίας, όλα τα μέσα της δημοσιότητος εφηρμόσθησαν διά την διαφήμισιν του σχεδίου τούτου του Προέδρου Ρούσβελτ. Υπάρχουν, εν τούτοις, και φόβοι κηρύξεως απεργιών λόγω της αντιστάσεως μερικών εργοδοτών, οι οποίοι φρονούν ότι ο νέος Κώδιξ Εργασίας θα έχη ολέθρια αποτελέσματα διά την αμερικανικήν οικονομίαν. Μεταξύ των επισήμων κύκλων των Ηνωμένων Πολιτειών πιστεύεται ότι η εβδομάς των 40 ωρών δεν θα είνε αρκετή προς κατανομήν της εργασίας διά την αντιμετώπισιν της ανεργίας, και ότι θα πρέπη να εφαρμοσθή η εβδομάς των 30 ή των 36 εργασίμων ωρών.

«ΠΑΡΕΑ»: Ο Γκάντι εξακολουθεί να πληρώνη τας αμαρτίας των από καταβολής κόσμου παριών, υπέρ των οποίων αγωνίζεται. Σχετικόν ραδιογράφημα αναγγέλλει την νέαν σύλληψιν του Ινδού ηγέτου και της συζύγου του και την έγκλεισιν αυτών εις τας φυλακάς του Σαμπαρμάτι. Εννοείται ότι αυτήν την φοράν, πλην της παρουσίας της συζύγου του, οι Aγγλοι εφρόντισαν να προμηθεύσουν και «παρέαν» εις τον Μαχάτμα. Ούτω, εις τας ιδίας φυλακάς μετεφέρθησαν ο ιδιαίτερος του ηγέτου και 32 άλλοι οπαδοί του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT