90 χρόνια πριν…3-8-1933

ΔΙΑΒΗΜΑ: Παρίσιοι – Το υπουργείον των Εξωτερικών από πολλών εβδομάδων απησχολημένον με την αυστρο-γερμανικήν διένεξιν, ειδικώτερον δε με το ζήτημα της επιδρομής γερμανικών αεροπλάνων επί του αυστριακού εδάφους, τα οποία έρριψαν προκηρύξεις κατά της κυβερνήσεως Ντόλφους

53" χρόνος ανάγνωσης

ΔΙΑΒΗΜΑ: Παρίσιοι – Το υπουργείον των Εξωτερικών από πολλών εβδομάδων απησχολημένον με την αυστρο-γερμανικήν διένεξιν, ειδικώτερον δε με το ζήτημα της επιδρομής γερμανικών αεροπλάνων επί του αυστριακού εδάφους, τα οποία έρριψαν προκηρύξεις κατά της κυβερνήσεως Ντόλφους [φωτ.], ως και με το ζήτημα των ραδιοφωνικών εκπομπών των γερμανικών ασυρμάτων δι’ ων επικρίνεται η αυστριακή κυβέρνησις, προέβη εις διάβημα προς τας διαφόρους κυβερνήσεις, αναπτύξαν προς αυτάς τους κινδύνους παρομοίων ενεργειών ως και την ανάγκην της αποτροπής αυτών διά κοινής ενεργείας.

ΑΠΟΒΑΣΗ: Ο παρισινός «Χρόνος» δημοσιεύει αναφορικώς προς την υπό των Ιταλών κατάληψιν των τριών νησίδων του Αιγαίου τα εξής: «Αγγέλλεται εκ Ρώμης ότι η απόβασις των Ιταλών ναυτών εις τας τρεις νήσους των Κυκλάδων ουδεμίαν πολιτικήν σημασίαν έχει. Αι νησίδες Κίναρος, Μαυρολίθι και Λεβίθι κείνται επί των εσχατιών των ελληνικών χωρικών υδάτων, κρίνεται δε εν Ρώμη ότι η παραχώρησίς των εις την Ελλάδα είτε εις την Ιταλίαν ουδέποτε καθωρίσθη ονομαστικώς. Αι νησίδες άλλως τε αυταί είνε ασήμαντοι, η δε απόβασις Ιταλών τινών ήτις δεν εγένετο ειμή διά λόγους επιστημονικούς δεν απετέλεσε το αντικείμενον διπλωματικού διαβήματος εκ μέρους της Ελλάδος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT