90 χρόνια πριν…4-8-1933

ΑΚΑΤΑΣΤΑΣΙΑ: Ο γενικός γραμματεύς του συνεδρίου κ. Ζιεδιόν […] εξηγών τι είνε η σύγχρονος αρχιτεκτονική, λέγει ότι η εποχή είνε μεταβατική

53" χρόνος ανάγνωσης

ΑΚΑΤΑΣΤΑΣΙΑ: Ο γενικός γραμματεύς του συνεδρίου κ. Ζιεδιόν […] εξηγών τι είνε η σύγχρονος αρχιτεκτονική, λέγει ότι η εποχή είνε μεταβατική. Η βαβυλωνία των διαφόρων ρυθμών, περικλείουσα το παρελθόν ή ανήκουσα εις το μέλλον, ρυθμών οι οποίοι εισχωρούν πανταχού συγχεόμενοι, παρουσιάζουν την εποχήν στερουμένην οριστικής κατευθύνσεως. […] η μεταβατική αύτη εποχή διαρκεί από αιώνος. Ανεφάνη ολίγον κατ’ ολίγον με την ακαταστασίαν η οποία προεκλήθη από την βιομηχανοποίησιν. Η βιομηχανοποίησις εδημιούργησε το προλεταριάτον […] συσσωρεύσασα αυτό άνευ σχεδίου και άνευ λόγου εις τα μεγάλα κέντρα.

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ: Ο «Χρόνος» δημοσιεύων τηλεγράφημα εκ Τόκιο καθ’ ο η ιαπωνική κυβέρνησις θα διαμαρτυρηθή εναντίον της υπό της Γαλλίας καταλήψεως εκ νέου νησίδων εις τον Ειρηνικόν, παρατηρεί ότι πρόκειται περί συνεχίσεως των επιχειρήσεων αίτινες ήρχισαν κατ’ Απρίλιον του 1930 και αίτινες εν τω μεταξύ διεκόπησαν επαναληφθείσαι ήδη υπό συνθήκας προβλεπομένας υπό του Διεθνούς Δικαίου. Αι νησίδες αύται ευρίσκονται εις τα ύδατα της Ινδοκίνας επί της συντομωτέρας οδού της αγούσης από Κοκιγχίνας εις Νέαν Καληδονίαν, όπως δε δυνηθή η γαλλική κυβέρνησις να τας χρησιμοποιήση εις περίπτωσιν ανάγκης, απεφάσισε να τας εξερευνήση δι’ υδρογραφικής αποστολής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT