90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 5-8-1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ: Αγγέλλεται εκ Λονδίνου ότι οι «Τάιμς», ασχολούμενοι με την εν Γερμανία κατάστασιν, γράφουν: «Η Γερμανία του 1933 είνε τουλάχιστον όσον και η Γερμανία του 1914 μία των κυρίων αφορμών της ευρωπαϊκής δυσφορίας. Η Γερμανία φαίνεται ότι περιεφρόνησε πάντοτε τας συνθήκας και επέδειξε την αυτήν αδιαφορίαν διά τα μικρά κράτη. Ουδείς εκ των γειτόνων της είνε διατεθειμένος ν’ αναγνωρίση εις αυτήν ισοτιμίαν εις το ζήτημα των εξοπλισμών εφ’ όσον δεν προσχωρεί αύτη εις την νέαν διεθνή τάξιν των πραγμάτων, την οποίαν εκπροσωπεί η Κ.Τ.Ε.». Αι πλείσται των αγγλικών εφημερίδων διαβλέπουν εις τα σημερινά γεγονότα επανάληψιν των προ του 1914 τοιούτων.

ΚΟΛΑΣΗ: Μετά τους καταστρεπτικούς σεισμούς του 1928, η πυρκαϊά χθες ήλθε να ενσπείρη τον πανικόν και πάλιν εις την γαληνευθείσαν πόλιν, να την κάνη να ζήση ώρας αγωνίας. Ο,τι ο Εγκέλαδος είχε φεισθή προ πενταετίας, κείται εις άμορφον μάζαν ερειπίων: η κεντρική πλατεία της Κορίνθου με τα τετρακόσια ξύλινα οικήματα δεν είνε παρά μία ανάμνησις διά τους Κορινθίους… Την 7ην πρωινήν, όταν εφθάσαμεν ενταύθα, ευρέθημεν προ ενός θεάματος απελπιστικού. Το κέντρον της πόλεως παρουσίαζεν όψιν αληθινής κολάσεως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT