90 χρόνια πριν…10-8-1933

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ: Κατά τηλεγραφήματα ληφθέντα εκ των Ολλανδικών Ινδιών, ο βουδισμός ευρίσκεται εις αληθή αναστάτωσιν απειλουμένης γενικωτέρας εξεγέρσεως

53" χρόνος ανάγνωσης

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ: Κατά τηλεγραφήματα ληφθέντα εκ των Ολλανδικών Ινδιών, ο βουδισμός ευρίσκεται εις αληθή αναστάτωσιν απειλουμένης γενικωτέρας εξεγέρσεως. Κρατεί η εντύπωσις ότι θα επέλθουν μεγάλα γεγονότα, άτινα θα έχουν αμέσους συνεπείας από της πνευματικής και πολιτικής ζωής της Ασίας. Το κυριώτερον χαρακτηριστικόν της όλης κινήσεως είνε ότι πρό τινος χρόνου ο Παντελάμα [φωτ.], ο ιερεύς του Θεού, η μυστηριωδεστέρα μορφή της Ασίας, εγκατέλειψε το μοναστήριόν του, όπερ ευρίσκεται εις τας κορυφάς των ορέων του Θιβέτ, και κατευθύνεται προς το Πεκίνον με την πρόθεσιν, ως λέγεται, ν’ αναλάβη την αρχηγίαν των Βουδισμών όλου του κόσμου. Το γεγονός τούτο αποτελεί παραβίασιν της αρχής ήτις μέχρι τούδε ετηρήθη μετά θρησκευτικής ευλαβείας, καθ’ ην ο Δαλαϊλάμας είναι και πολιτικός και θρησκευτικός αρχηγός των Βουδιστών, ενώ τα καθήκοντα του Παντελάμα είνε καθαρώς θρησκευτικά.

ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ: Ο εν Δουβλίνω ανταποκριτής τηλεγραφεί ότι διά νέων νομοσχεδίων τα οποία υπέβαλε προς ψήφισιν ο κ. Ντε Βαλέρα θα επιτευχθή το πρώτον βήμα διά την ανακήρυξιν της δημοκρατίας εν Ιρλανδία. Αναμένεται ότι εντός της αύριον θα δημοσιεύση μανιφέστον δι’ ου θ’ αποκηρύσση την υπό τον στρατηγόν Οντόρφι οργάνωσιν των κυανοχιτώνων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT