Εισαγωγαί εξαγωγαί

To φαινόμενο είναι «παγκόσμιο». Τα λάθη «επιχειρησιακά». Και έγιναν μόνο στην «αποτροπή και την πρόληψη». Σε αυτές τις τρεις γραμμές άμυνας συνοψίζεται η απολογία της κυβέρνησης

34" χρόνος ανάγνωσης

Εισαγωγαί εξαγωγαί-1To φαινόμενο είναι «παγκόσμιο». Τα λάθη «επιχειρησιακά». Και έγιναν μόνο στην «αποτροπή και την πρόληψη». Σε αυτές τις τρεις γραμμές άμυνας συνοψίζεται η απολογία της κυβέρνησης. Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κώστας Κατσαφάδος εξετέλεσε το ρεπερτόριο με συνέπεια, στην εμφάνισή του στην κρατική τηλεόραση. Υπήρξε μάλιστα και γλαφυρός. Τόνισε την παγκοσμιότητα του φαινομένου με εξαντλητική ανάγνωση των εθνικοτήτων των συλληφθέντων («μόνο δύο είναι Ελληνες»). Ανέλυσε την «επιχειρησιακότητα» των ευθυνών («ούτε εγώ ούτε ο υπουργός είχαμε ενημέρωση»). Και επέμεινε ότι η ΕΛ.ΑΣ. πέτυχε στην καταστολή –σε αντίθεση με την αποτροπή– καθώς προχώρησε σε αθρόες συλλήψεις. Αρα, εμείς δεν παράγουμε μαχαιροβγάλτες. Τους εισάγουμε χωρίς να το ξέρουμε. Και, αφού ολοκληρώσουν το έργο τους, τους πιάνουμε.

Στέντωρ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT