90 χρόνια πριν…11 – 8 – 1933

ΜΑΡΤΥΡΙΑ: Οι ευλαβείς προσκυνηταί επανερχόμενοι από την ετήσιαν εορτήν της Παναγίας εις την Τήνον διεκτραγωδούν εκάστοτε τα μαρτύρια τα οποία υπέστησαν κατά τον πλουν λόγω της υπερφορτώσεως των εκτελούντων τα δρομολόγια ατμοπλοίων

53" χρόνος ανάγνωσης

ΜΑΡΤΥΡΙΑ: Οι ευλαβείς προσκυνηταί επανερχόμενοι από την ετήσιαν εορτήν της Παναγίας εις την Τήνον διεκτραγωδούν εκάστοτε τα μαρτύρια τα οποία υπέστησαν κατά τον πλουν λόγω της υπερφορτώσεως των εκτελούντων τα δρομολόγια ατμοπλοίων. Δεδομένου ότι σήμερον έχομεν 11ην Αυγούστου, το Λιμεναρχείον έχει όλον τον απαιτούμενον χρόνον διά να λάβη αυτήν την φοράν μέχρι της εορτής όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα αποφυγής του συνωστισμού και των εξ αυτών κινδύνων.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: «Προ ολίγου, εδήλωσεν ο Πρωθυπουργός, έλαβον τηλεγράφημα του εν Λονδίνω πρεσβευτού κ. Κακλαμάνου, όστις μοι ανέφερεν ότι οι όμιλοι των Αγγλων ομολογιούχων των εθνικών μας δανείων απεδέχθησαν την παραπομπήν εις την διαιτησίαν τής μεταξύ της ελληνικής Κυβερνήσεως και αυτών διαφοράς περί του καταβλητέου ποσοστού επί των τοκομεριδίων των πληρωτέων κατά το τρέχον και το προσεχές έτος και έσπευσα να τηλεγραφήσω προς τον κ. Κακλαμάνον ότι η Κυβέρνησις αποδέχεται ανεπιφυλάκτως την παραπομπήν της διαφοράς εις την διαιτησίαν και τους όρους υπό τους οποίους θα διεξαχθή αύτη. Κατά την επελθούσαν συμφωνίαν, ο διαιτητής θα είνε της κοινής εκλογής της ελληνικής Κυβερνήσεως και αυτών, η απόφασίς του δε θα είνε υποχρεωτική δι’ αμφότερα τα μέρη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT