90 χρόνια πριν…17 – 8 – 1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΟΡΓΑΝΟΝ: Αι ανακρίσεις διά την δολοφονία του τέως πρωθυπουργού της Αλβανίας Χασάν Βέη Πριστίνα [φωτογραφία] συνεχίζονται από τας δικαστικάς και τας αστυνομικάς αρχάς, τα προκύψαντα δε εξ αυτών στοιχεία αποδεικνύουν ότι οι λόγοι του εγκλήματος οφείλονται εις καθαρώς πολιτικά ελατήρια. Οι εν Θεσσαλονίκη παρεπιδημούντες Αλβανοί τονίζουν ότι ο φονεύς είναι αναμφισβήτητον ότι ενήργησε ως όργανον ξένης δυνάμεως, αφίνοντες να νοηθή ότι πρόκειται περί της ιταλικής εν Αλβανία οργανώσεως η οποία εργάζεται δραστηρίως υπέρ της εμπεδώσεως του σημερινού αλβανικού καθεστώτος ή της αλβανικής κυβερνήσεως. Και τούτο διότι ο φονευθείς τέως Αλβανός πρωθυπουργός υπήρξε εκ των αδυσωπήτων πολεμίων του βασιλέως της Αλβανίας Αχμέτ Ζώγου, διά την ανατροπήν του οποίου ειργάζετο τόσον μεθοδικώς ώστε να ιδρύση συνωμοτικάς οργανώσεις εις όλα τα Βαλκάνια.

ΧΡΕΩΣΤΑΣΙΟ: Η ρουμανική κυβέρνησις εκήρυξε χθες το απόγευμα αιφνιδιαστικώς χρεωστάσιον δι’ όλας τας οφειλομένας εις το εξωτερικόν πληρωμάς. Εξηγούσα τους λόγους, τονίζει ότι η Ρουμανία εξήγαγε κατά το τελευταίον εξάμηνον είδη αξίας 700 εκατομμυρίων λέι επί πλέον των εισαχθέντων, ενώ η επί πλέον διαφορά των εξαγωγών της ήτο, κατά το αντίστοιχον διάστημα του παρελθόντος έτους, 2 δισεκατομμύρια λέι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT