90 χρόνια πριν…18 – 8 – 1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΓΕΥΜΑ: Eνα από τα πρωτοτυπώτερα δείπνα εδόθη εις την μεγάλην αίθουσαν του περιφήμου Μουσείου των κηρίνων μονδέλλων του Λονδίνου, γνωστού υπό το όνομα του Μουσείου της κυρίας Τυσσώ. Εορτάζεται η εκατονταετηρίς της ιδρύσεως του περιέργου μουσείου, εις το οποίον υπάρχουν κήρινα αγάλματα των προσωπικοτήτων που απησχόλησαν καθ’ οιονδήποτε τρόπον την δημοσίαν γνώμην, εις το παρελθόν ή το παρόν. Οι κεκλημένοι, λοιπόν, έφαγαν επί παρουσία… όλων των μελών της αγγλικής βασιλικής οικογενείας, του πρωθυπουργού και των συνεργατών του, του αρχιεπισκόπου του Καντέρμπουρυ, καθώς επίσης και του Χίτλερ, του Ναπολέοντος, του Σαίξπηρ, του Μπέρναρ Σω… Εις το τέλος του δείπνου, ωδηγήθησαν εις την «αίθoυσαν της φρίκης», όπου υπάρχει μία εξαιρετικώς πλουσία συλλογή κηρίνων μονδέλλων παριστώντων τας μορφάς των μεγαλειτέρων εγκληματιών της ιστορίας.

ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΕΣ: Αι ομάδες των Ασσυρίων επαναστατών αίτινες είχον καταφύγει εις την Συρίαν διήλθον εκ νέου τον Τίγριτα εις το Ιράκ και επετέθησαν κατ’ αποσπασμάτων του Ιρακινού στρατού. Μετά την μάχην εσημειώθησαν βιαιοπραγίαι κατά των Ασσυρίων χωρικών εκ μέρους ατάκτων Κούρδων και Βεδουίνων. Επτακόσιοι Ασσύριοι εφονεύθησαν. Οι Ασσύριοι χωρικοί μετά των γυναικοπαίδων των πανικοβληθέντες εξεκένωσαν τα χωρία των.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT