90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 19-8-1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ: Ποίος εφαντάζετο ότι ημπορεί να γίνη κανείς εκατομμυριούχος ακόμη και με το ταπεινόν επάγγελμα του υποδηματοκαθαριστού; Και όμως ο Ιταλός Πέτρο Τζεράρντι, μεταναστεύσας εκ νεαρωτάτης ηλικίας εις την Νέαν Υόρκην, αφήκεν, αποθανών τελευταίως, εις τους κληρονόμους του στρογγυλώτατον ποσόν των 121.000 δολλαρίων, ήτοι πλέον των 15 εκατομμυρίων δραχμών. Ο Τζεράρντι είχε την τύχην, ευθύς εξ αρχής, να εξασφαλίση μίαν ευνοϊκωτάτην θέσιν διά το φορητόν κατάστημά του – τον κεντρικόν σιδηροδρομικόν σταθμόν της νέας Υόρκης. Εκεί η εργασία δεν έλειψε ποτέ και μετά τινά έτη ο πτωχός λούστρος ηδυνήθη να ανοίξη ένα μεγάλο στιλβωτήριον με 20 υπαλλήλους, χωρίς όμως να παύση ποτέ εργαζόμενος και ο ίδιος.

ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ: Ο Αμερικανός καθηγητής Ουίλιαμ Κόνραδ, κατέχων την έδραν των Μαθηματικών εις την Ναυτικήν Ακαδημίαν των Ηνωμένων Πολιτειών, εμελέτησε με όλην την σοβαρότητα το σχέδιον ενός ταξιδίου εις την Σελήνην! Και κατέληξεν εις το συμπέρασμα ότι το εγχείρημα τούτο δεν είναι καθόλου απραγματοποίητον, αλλά θα εστοίχιζε ποσόν αυτοχρήμα… αστρονομικόν. Το ταξίδιον αυτό θα ημπορούσε να γίνη με ένα ειδικόν πύραυλον βάρους 10 τόννων, χρησιμοποιούντα ως καύσιμον ύλην ένα μίγμα οινοπνεύματος και οξυγόνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT