90 χρόνια πριν…22-8-1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΖΩΗΡΩΣ: Ο εν Ρώμη ανταποκριτής των «Τάιμς» τηλεγραφεί επί της συνομιλίας Μουσσολίνι-Ντόλφους [φωτ. οι δύο ηγέτες] τα εξής: Ουδεμία αμφιβολία υπάρχει ότι το ζήτημα της ανεξαρτησίας της Αυστρίας ενδιαφέρει επίσης ζωηρώς την Ιταλίαν όπως και όλας τας άλλας χώρας. Η άνευ προηγουμένου ενέργεια της ιταλικής κυβερνήσεως, ήτις εκάλεσε 350 Αυστριακούς νέους όπως διέλθουν τας διακοπάς των εις την Oστιαν και η προσωπική επίσκεψις του κ. Μουσσολίνι ως και αι τιμαί αι αποδοθείσαι εις την αυστριακήν σημαίαν, αποτελούν γεγονότα μεγίστης σπουδαιότητος, των οποίων την έννοιαν αντιλαμβάνονται καλώς οι εν Γερμανία.

ΑΝΕΡΓΙΑ: Επί του προκειμένου ουδείς επίσημος ή εν πάση περιπτώσει σοβαρός αριθμός υπάρχει [για την ανεργία], καθόσον ουδεμία προσπάθεια εγένετο προς τον σκοπόν αυτόν. Ο καθορισμός ενός πραγματικού ή τουλάχιστον αληθοφανούς αριθμού είναι απαραίτητος διά την εκτίμησιν της εντάσεως και της εκτάσεως των υποδειχθησομένων μέτρων. Επί όσων στοιχείων ηδυνήθημεν να συλλέξωμεν δυνάμεθα σχεδόν ασφαλώς να στηριχθώμεν εις τον υπολογισμόν ότι η ανεργία είνε πολύ ίσως κατωτέρα και αυτού του ποσοστού των 15 εκατοστών επί του συνόλου των μισθοδοτουμένων, του αριθμού των εν Ελλάδι ανέργων κυμαινομένων μεταξύ 110 έως 130 χιλιάδων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT