90 χρόνια πριν…23-8-1933

52" χρόνος ανάγνωσης

ΑΝΑΜΙΚΤΟΝ: Ο συνταγματάρχης Φαμπρύ, αρχισυντάκτης του «Αδιαλλάκτου» και πρόεδρος της επί των στρατιωτικών επιτροπής της Βουλής, εδημοσίευσεν εις την εφημερίδα βαρυσήμαντον άρθρον επί του εγχειρήματος του Μπάλμπο. «Οταν –γράφει– παρηκολουθήσαμεν το εγχείρημα του Μπάλμπο, ποίον άραγε ήτο το επικτατέστερον εις τας ψυχάς μας αίσθημα; Ο θαυμασμός ή ο φόβος;». Ο αρθρογράφος ανομολογεί περαιτέρω ότι το κατόρθωμα του Ιταλού υπουργού της Αεροπορίας υπήρξε αξιοθαύμαστον, εκφράζει όμως την γνώμην ότι ο φόβος των συνεπειών αυτού υπήρξεν εξίσου ισχυρός όπως και ο θαυμασμός. Συνεχίζων ενδιατρίβει επί των λόγων του στρατάρχου Μπάλμπο όταν, ομιλών προς τον κ. Μουσσολίνι, εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Ντούτσε θα ζητήση μίαν ημέραν παρ’ αυτού του ιδίου και των ανδρών του την ζωήν την οποίαν διακινδύνευσε κατά την διάπτησιν του Ατλαντικού. Το άρθρον καταλήγει με την βεβαίωσιν ότι η πτήσις του Μπάλμπο αφήνει ως κατάλοιπον αίσθημα ανάμικτον θαυμασμού και φόβου.

ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ: Εξαιρετική ορειβατική συγκέντρωσις έλαβε χώραν προχθές Κυριακήν κατά την τελετήν καταθέσεως του θεμελίου λίθου του καταφυγίου επί της Κυλλήνης (Ζήριας) εις την ωραίαν τοποθεσίαν Μεγάλη Βρύση, ωργανωθείσα υπό του Ελληνικού Ορειβατικού Συνδέσμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT