90 χρόνια πριν…24-8-1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΕΧΘΡΟΙ: Αγγέλλεται εκ Πράγας ότι εις το Σιωνιστικόν Συνέδριον ωμίλησε ο κ. Σοκόλωβ περί της θέσεως των Ισραηλιτών εν Γερμανία. Δεν πρόκειται –είπε– μόνον διά τους Ισραηλίτας της Γερμανίας, αλλά δι’ έναν ολόκληρον λαόν ο οποίος θίγεται όταν συμπεριφέρωνται προς την ισραηλιτικήν φυλήν ως προς κατωτέραν τοιαύτην και όταν την ατιμάζουν. Οφείλομεν να διακηρύξωμεν ότι οι Ισραηλίται είνε εχθροί του γερμανικού κράτους. Η σημερινή οικτρά τύχη των Ισραηλιτών αποδεικνύει πόσον είναι αναγκαία η ίδρυσις εθνικής Ισραηλιτικής εστίας. Τέλος, απηύθυνεν έκκλησιν υπέρ της ενώσεως και της συνεργασίας πάντων των ανά τον κόσμον ισραηλιτικών κομμάτων.

ΣΙΤΟΣ: Λονδίνον – Η ∆ιάσκεψις του Σίτου κατά την απογευματινήν αυτής συνεδρίασιν προήλθεν εις συμφωνίαν επί των οριστικών εκείνων μέτρων δι’ ων θα καθορισθή ενιαία διεθνής τιμή σίτου υπό τας προϋποθέσεις ατελείας, καθορισμού της τιμής εις χρυσόν και αποστολής τσιφ. Η τιμή θα υπολογίζεται με βάσιν ενός μέσου όρου τιμών όλων των σιτοφορτίων άτινα θα εισάγωνται και θα πωλούνται καθ’ εκάστην εβδομάδα εις όλους τους λιμένας της Μ. Βρεταννίας. Ο μέσος όρος των τιμών του σίτου θα ορισθή και θα διατηρηθή επί τέσσαρας εβδομάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT