90 χρόνια πριν…25-8-1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΑΤΥΧΗΜΑ: Ο εν Ρώμη ανταποκριτής του Ρώυτερ τηλεγραφεί ότι ενώ ο κ. Μουσσολίνι παρηκολούθει εις το Πεδεμόντιον εκτελούμενα μεγάλα γυμνάσια του ιταλικού στρατού και το αυτοκίνητόν του διήρχετο ολοταχώς ανωφερικήν τινά ορεινήν οδόν, ολίγου δειν συνεκρούετο προς στρατιωτικόν αυτοκίνητον ερχόμενον εξ αντιθέτου κατευθύνσεως πλήρες στρατιωτών. Ο Ντούτσε, όστις αντελήφθη εγκαίρως τον κίνδυνον του κρημνίσματος εις αληθή άβυσσον, επήδησεν εκτός του αυτοκινήτου. Ο σωφέρ όμως με επιδέξιον χειρισμόν απέφυγε και αυτός τον κίνδυνον. Μετ’ ολίγον, ο κ. Μουσσολίνι επέβη εκ νέου του αυτοκινήτου και εσυνέχισε τον δρόμον του.

ΕΛΗΣΜΟΝΗΣΕ: Το αγγλικόν Εργατικό Κόμμα εδημοσίευσε Εκθεσιν επί της αποικιακής πολιτικής την οποίαν θα εφαρμόση ανερχόμενον εις την εξουσίαν. Κατά την Εκθεσιν θα επιδιώξη την αυτοκυβέρνησιν των αποικιών. Αλλά δεν είναι ανάγκη να τονισθή ότι το Εργατικόν Κόμμα δεν πρόκειται να ανέλθη, τουλάχιστον εις το εγγύς μέλλον, εις την εξουσίαν και δεύτερον αναλαμβάνον αυτήν δεν έχει καμμίαν διάθεσιν να πραγματοποιήση τα εν τη Εκθέσει διατυπούμενα. Διότι ον και άλλοτε εις την αρχήν, ελησμόνησεν απέναντι ενός ελληνικού πληθυσμού, του κυπριακού, όλας τας υποσχέσεις τας οποίας προηγουμένως παρείχε προς τας υπό αγγλικήν κατοχήν εθνότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT