90 χρόνια πριν…26-8-1933

41" χρόνος ανάγνωσης

ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ: Επί τη βάσει του νόμου της 14ης Ιουλίου Γερμανοί τινές υπήκοοι εγκατεστημένοι εις το εξωτερικόν εθεωρήθησαν ως απολέσαντες τη γερμανικήν υπηκοότητα διότι διά της συμπεριφοράς των παρεβίασαν τα καθήκοντα πίστεως προς τον λαόν και το Ράιχ και παρέβλαψαν τα γερμανικά συμφέροντα. Μεταξύ των προσώπων τούτων συγκαταλέγονται οι Μπέρναρτ Μπράιτσαϊδ, δόκτωρ Φέρστερ, Χέλμουτ, Φον Γκέρλαχ, Αλφρέυ Χερ, Χάενρικ Καν, Σάιντμαν, Αϊνστάιν [φωτ.], Τέλλερ, Οττο, Γουέκς και άλλοι. Αι περιουσίαι των κατεσχέθησαν.

ΣΥΛΛΗΨΗ: Υπό οργάνων της Γενικής Ασφαλείας συνελήφθη εις Καλλιθέαν ενώ μετάβαινε προς παραλαβήν επιστολής του από το ταχυδρομείον, ο κλέπτης Σπ. Αρβανιτάκης, «ειδικευμένος» εις την κλοπήν χρυσών οδοντοστοιχιών από τα οδοντιατρεία. Ο συλληφθείς τελευταίως είχε διαπράξει κλοπάς εις περισσότερα των δέκα ιατρείων, αφαιρέσας εν συνόλω χρυσόν και τιμαλφή αξίας ημίσεος εκατομμυρίου. Εκ παραλλήλου είχε δράσει και εις Παρισίους, όπου συλληφθείς, κατεδικάσθη εις 9 ½ ετών ειρκτήν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT