90 χρόνια πριν…29-8-1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΑΝΤΕΠΙΔΕΙΞΗ: Η υπό του κ. Νταλαντιέ επιθεώρησις των οχυρωματικών έργων παρά την μεθόριον της Θουριγγίας κρίνεται γενικώς υπό του Τύπου ως αντεπίδειξις εις την τελευταίαν γερμανικήν εκδήλωσιν πλησίον ενός εθνικού μνημείου παρά τας όχθας του Ρήνου υπέρ της επιστροφής του Σάαρ εις την Γερμανίαν. Η «Νέα Εποχή» γράφει: «Κάμνομεν τον παραλληλισμόν των δύο γεγονότων τα οποία ίσως είνε τυχαία, δεν είνε όμως δι’ αυτό ολιγώτερον χαρακτηριστικά. Η περιοδεία του Γάλλου πρωθυπουργού αποτελεί ένδειξιν της ανάγκης κατοχυρώσεως της ασφαλείας μας, ενώ αι εκδηλώσεις του Χίτλερ έχουν τον χαρακτήρα αντεκδικήσεως». Η «Ηχώ των Παρισίων» ομιλεί περί κύματος μίσους, ενώ το «Φιγκαρώ» διαβλέπει εις τα γεγονότα του Νίντερβαλντ μίαν εκδήλωσιν των κατακτητικών διαθέσεων της Γερμανίας.

ΚΑΝΤΑΔΑ: Εις τον προσφυγικόν συνοικισμόν Καλογραίζης τας πρωινάς ώρας ο Ελευθέριος Αγκόπ, Αρμένιος πρόσφυξ συνδεόμενος ερωτικώς με την θυγατέρα του Παντελή Ασινόγλου, διήλθεν έξωθεν της οικίας της και έκαμε καντάδαν. Ο Ασινόγλου και ο υιός του Δημήτριος εξήλθον διά να του κάμουν παρατήρησιν αλλ’ ο Αγκόπ επετέθη εναντίον αμφοτέρων και ετραυμάτισε με ξυράφι σοβαρώς μεν εις την οσφυϊκήν χώραν τον Δημήτριον, ελαφρώς δε τον πατέρα του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT