90 χρόνια πριν…30-8-1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ: Εξαιρετικά μέτρα λαμβάνονται τας ημέρας αυτάς εις την Βουλήν [φωτ.] όσον αφορά την είσοδον εις τα θεωρεία και την κυκλοφορίαν εις τους διαδρόμους. Και τούτο εξ αφορμής της συρροής διαφόρων περιέργων, οι οποίοι υπό το πρόσχημα του δημοσιογράφου είτε του δημοσίου υπαλλήλου κατέκλυζαν την Βουλήν εμποδίζοντες την διεξαγωγήν της υπηρεσίας. Τα ληφθέντα μέτρα διώρθωσαν κάπως το κακόν προς μεγάλην αγανάκτησιν των «τζαμπατζήδων».

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ: Ηρχισεν με επιτυχίαν η λειτουργία των μικρών τηλεφωνικών σταθμών, τους οποίους ετοποθέτησεν εις διάφορα μέρη της πρωτευούσης η Τηλεφωνική Εταιρία. Μικρά, κομψότατα και εις κατάλληλα σημεία τοποθετούμενα, τα «Τηλεφωνεία» εξυπηρετούν πολύ το κοινόν. Εν τω μεταξύ, η «μαρίδα», συγκεντρουμένη έξω από την θύραν του μυστηριώδους θαλάμου, παρακολουθεί με θαυμασμόν την καινοτομίαν, ενίοτε δε κολλά με αρκετήν αδιαντροπίαν το αυτί εις τα εξωτερικά τοιχώματα των θαλαμίσκων, ιδίος όταν ο έγκλειστος είνε θήλυς…

ΔΩΡΑ: Ανάστατοι οι συμπαθείς κύκλοι των εφημεριδοπωλών με το ζήτημα των περιφήμων δώρων, επαύλεων, οικοπέδων κ.λπ., τα οποία υπόσχονται εις τους αναγνώστας μερικαί εφημερίδες. Διότι οι εφημεριδοπώλαι εθεωρήθησαν υπεύθυνοι διά την κυκλοφορίαν των λαχειοφόρων εφημερίδων και εναντίον αυτών απεφάσισε να στραφή η Εισαγγελική αρχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT