90 χρόνια πριν…1-9-1933

50" χρόνος ανάγνωσης

ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ: Αγγέλλεται εκ Βαγδάτης ότι αι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Αγγλου πρεσβευτού σερ Φράνσις Χέμφροζ και του Βασιλέως του Ιράκ Φεϋζάλ διά τας διώξεις των Χριστιανών Ασυρρίων έληξαν. Μεταξύ του Βασιλέως και του Αγγλου πρεσβευτού διεξήχθη μακρά συνομιλία εις μίαν νησίδα του Τίγρητος υπό το σεληνόφως. Εις την συνομιλίαν αυτή παρίσταντο ο γραμματεύς της πρεσβείας και οι υπουργοί Εξωτερικών και Εσωτερικών του Ιράκ. Μετά την λήξιν της συσκέψεως, ουδέν επίσημον ανακοινωθέν εξεδόθη. Φαίνεται όμως ότι ο Βασιλεύς Φεϋζάλ εδέχθη συμβιβαστικήν συμφωνίαν εις το ζήτημα των Χριστιανών Ασσυρίων.

ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ: Αγγέλλεται εκ Βερολίνου ότι απόσπασμα χιτλερικών περιέφερεν εις τας οδούς έναν Ισραηλίτην μετά της Γερμανίδος ερωμένης του και της μητρός της. Η διαπόμπευσις αύτη εγένετο καθ’ όσον, κατά τας χιτλερικάς αντιιλήψεις, δεν δύναται να υπάρξουν δεσμοί μεταξύ Γερμανίδων και Ισραηλιτών. Επειδή όμως ο νόμος δεν προβλέπει ποινάς διά τον έρωτα μεταξύ ετεροθρήσκων, οι χιτλερικοί κατέφυγον εις το μέσον της διαπομπεύσεως.

ΣΥΝΝΕΦΑ: Αλλην έκπληξιν μας επεφύλαττε χθες ο χειμερινός Αύγουστος. Τον βροχερόν και συννεφώδη καιρόν διεδέχθη σφοδρώτατος άνεμος, ο οποίος εσήκωνε σύννεφα σκόνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT