90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 5-9-1933

48" χρόνος ανάγνωσης

ΣΥΡΡΟΗ: Τας τροχιοδρομικάς γραμμάς της οδού Πανεπιστημίου διασχίζουν καθημερινώς άπειρα οχήματα. Διότι διά της οδού αυτής εξυπηρετούνται αι γραμμαί Φαλήρου, Πατησίων, Ιπποκράτους, Βοτανικού, Ακροπόλεως, Αμπελοκήπων, Παγκρατίου και Λαρίσης. Η άφθονος αυτή συρροή των οχημάτων προκαλεί κατάστασιν όχι ευχάριστον, δυσχεραίνουσαν μεγάλως την ομαλήν κυκλοφορίαν.

ΕΚΤΟΠΙΣΜΟΣ: Τα γραμμόφωνα δεν εννοούν να αφήσουν ησυχίαν εις τα ώτα των συμπολιτών. Εις κάθε γωνίαν, εις κάθε κέντρον τα γραμμόφωνα θαυματουργούν. […] Eχουν εκτοπίσει και τας λαϊκωτάτας «ρομβίας».

ΑΛΛΗΛΟΣΥΜΠΛΗΡΟΥΝΤΑΙ: Αγγέλλεται εκ Ρώμης ότι η σύναψις ιταλο-σοβιετικού συμφώνου φιλίας εγένετο ενθουσιωδώς δεκτή υπό του Τύπου, θεωρείται δε εν Ιταλία ως αποτελούν μετά το του τετραμερούς το πρώτον αποφασιστικόν βήμα προς την αναγέννησιν της Ευρώπης. Οι ιταλικοί πολιτικοί κύκλοι τονίζουν ότι αν και η Ιταλία και τα Σοβιέτ διαφέρουν ιδεολογικώς, εν τούτοις αλληλοσυμπληρούνται οικονομικώς, διότι τα μεν Σοβιέτ εξάγουν πρώτας ύλας, η δε Ιταλία εξάγει βιομηχανικά προϊόντα. Το «Μεσσαζέρ» τονίζει ότι το σύμφωνον αποσκοπεί εις την εξασφάλισιν ου μόνον των οικονομικών συμφερόντων των δύο χωρών, αλλά και γενικώτερον των ευρωπαϊκών τοιούτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT