90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 6–9–1933

52" χρόνος ανάγνωσης

ΕΚΠΛΗΞΗ: Οι φανταστικοί ήρωες των ταξιδιών του «Γκιούλιβερ», οι περίφημοι Λιλιπούτειοι, δεν θα εδοκίμασαν μεγαλυτέραν έκπληξιν βλέποντες τον τεραστίων διαστάσεων δι’ αυτούς Γκιούλιβερ, από εκείνην που εδοκίμασαν οι κάτοικοι του Χόλλυγουντ επί τη θέα οκτώ «πραγματικών» Εσκιμώων που μεταφέρθηκαν εκεί διά να λάβουν μέρος εις κάποιο θεατρικόν έργον. Ητο η πρώτη φορά εις την ζωήν των που απεμακρύνοντο από το αγαπημένο τους περιβάλλον, από την χιονισμένην Αλάσκαν. Κατά τον διάπλουν του Ειρηνικού εκουνούσαν το κεφάλι τους με θλίψιν και εψιθύριζαν διαρκώς ότι το ταξείδι τους τούς εφαίνετο ατελείωτο. Μόλις όμως αφίχθησαν εις Χόλλυγουντ εξέφρασαν την επιθυμίαν να επιστρέψουν εις την πατρίδα των, και μίαν ωραίαν πρωίαν οι τέσσαρες εξ αυτών εξηφανίσθησαν, ανευρέθησαν όμως κατόπιν πολλών προσπαθειών.

ΛΥΡΙΣΜΟΣ: Η άφιξις του γνωστού πρωτοπαλαιστού Τζιμ Λόντου έδωσεν αφορμήν εις τους αθλητικούς συντάκτας των εφημερίδων να εξαρθούν εις τα ύψη του συγκινητικού λυρισμού. Εις εξ αυτών γράφει προκειμένου περί του αφιχθέντος αθλητού: «Οταν πάτησε το πόδι του στο αυτοκίνητο, αμέσως αυτό έγειρε προς το μέρος του. Δεν είνε τόσο πολύ βαρύς. Αλλά κάθε του κίνησις γίνεται με δύναμι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT