90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 7-9-1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ: Εκδηλούνται μεγάλαιαμφιβολίαι όσον αφορά την εφαρμογήν του κώδηκος εργασίας εις την βιομηχανίαν αυτοκινήτου της εταιρίας Φορντ, η οποία μέχρι στιγμής δεν υπέγραψε τον κώδηκα. Ο στρατηγός Τζόνσον, γενικός επόπτης της εφαρμογής των κωδήκων εργασίας του Προέδρου Ρούσβελτ, εδήλωσεν εν προκειμένω ότι θα επιμείνη οπωσδήποτε εις την εφαρμογήν του προγράμματος Ρούζβελτ και εις τα εργοστάσια Φορντ. Χθεσινόν εν τούτοις τηλεγράφημα αναφέρει ότι ο μεγαλοβιομήχανος κ. Φορντ [φωτ.] ουδεμίαν εξεδήλωσε πρόθεσιν υποχωρήσεως. Τα εργοστάσιά του φρουρούνται υπό στρατού προς πρόληψιν επιθέσεων εκ μέρους των αδιαλλάκτων, οι οποίοι απεπειράθησαν να ρίψουν και βόμβας ακόμη. Ούτω η δραματική μονομαχία Ρούζβελτ και Φορντ συνεχίζεται.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Το Ινστιτούτον Ρωμαϊκών Σπουδών προεκήρυξεν διαγωνισμόν με βραβείον 1.000 λιρεττών διά το καλύτερον άρθρον, το οποίον θα δημοσιευθή εις τον ημερήσιον Ιταλικόν Τύπον επί της μορφής και του έργου του Ιουλίου Καίσαρος. Ο διαγωνισμός προεκηρύχθη επ’ ευκαιρία των εορτών αι οποίαι θα γίνουν εις το Ρίμινι κατά τον τρέχοντα μήνα κατά τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του αρχαίου αυτοκράτορος, το οποίον ο Ντούτσε εδώρησεν εις την πόλιν όπου ο Καίσαρ έλαβε την απόφασιν της διαβάσεως του Ρουβίκωνος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT