90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 8-9-1933

52" χρόνος ανάγνωσης

ΠΥΖΑΜΑΙ: Φαίνεται ότι εις την Αγγλίαν το ρεύμα των συγχρόνων ιδεών έχει τόσην ορμήν ώστε δεν υπάρχει πλέον τίποτε το οποίον να ημπορή να το σταματήση. Ο αιδεσιμώτατος Τζόνσον, πρωθιερεύς του καθεδρικού ναού της Καντέρμπουρυ, εδήλωσεν ότι δεν βλέπει να υπάρχει κανείς σοβαρός λόγος ο οποίος να εμποδίζη τας γυναίκας να επισκέπτωνται με πυζάμες της πλαζ τον ναόν. Προσέθεσεν όμως ότι αι πυζάμαι των περιηγητριών πρέπει να είνε τοιαύται ώστε να μην ελκύουν πολύ την προσοχήν των εκκλησιαζομένων. Και ο προοδευτικός κληρικός κατέληξε: Δεν νομίζω ότι η πυζάμα είνε ανήθικος, μολονότι δεν την θεωρώ και πολύ ωραία.

ΚΟΥΒΑ: Η κυβέρνησις των Ην. Πολιτειών απεφάσισε ν’ αποστείλη οκτώ εισέτι αντιτορπιλλικά εις την Κούβαν. Τα πολεμικά ταύτα απέπλευσαν ήδη εκ Χαμανδερόζ της Βιργινίας. […] Δημοσιογραφικά τηλεγραφήματα εξ Αβάνας αναφέρουν ότι η νέα κουβαϊκή κυβέρνησις ευρίσκεται υπό σχηματισμόν. Εν τούτοις, ο αντιπρόσωπος της στρατιωτικής επιτροπής Γκράου, γνωστός ιατρός εν Αβάνα, εδήλωσε ότι ουδεμία συμφωνία επήλθεν εν σχέσει προς τον διορισμόν νέου προέδρου και ότι η πενταμελής εκτελεστική επιτροπή θα εξακολουθήση διαχειριζομένη τας υποθέσεις του κράτους μέχρι της διεξαγωγής εκλογών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT