90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 9-9-1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ: Τηλεγραφούν εκ Μαδρίτης ότι η κυβέρνησις Αθάνια [φωτ.] παρητήθη σήμερον το απόγευμα. Οι πολιτικοί κύκλοι αναμένουν εναγωνίως τας αποφάσεις του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Αλκαλά Θαμόρα. Πιστεύεται ότι ο Πρόεδρος θα διορίση υπηρεσιακήν κυβέρνησιν ήτις θα διενεργήση γενικάς εκλογάς. Η παραίτησις του Αθάνια οφείλεται εις τας δυσχερείας τας οποίας συνήντησεν ούτος εις το ζήτημα του συμβιβασμού των αδιαλλάκτων της δεξιάς μετά των αδιαλλάκτων της αριστεράς. Εις τας δυσχερείας αυτάς προσετέθη και μία εξωτερική περιπλοκή εκ της καταλήψεως της Ανδόρας εκ Γάλλων χωροφυλάκων.

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ: Αγγέλλεται εκ Γενεύης ότι το Ισραηλιτικόν Συνέδριον ετερμάτισε τας εργασίας του αφού εδέχθη τρία ψηφίσματα. Εις το πρώτον εξ αυτών τονίζεται ότι η απάντησις του ισραηλιτικού κόσμου εις τα μέτρα τα εφαρμοσθέντα υπό των εθνικοσοσιαλιστών πρέπει να είνε ένα κοινόν και αυθόρμητον μποϋκοτάζ ηθικόν και οικονομικόν κατά της Γερμανίας. Εις τον αγώνα τούτο οι Ισραηλίται θα υποστηριχθούν και υπό των μη Ισραηλιτών Γερμανών, αντιπάλων όμως του Χίτλερ. Εις το δεύτερον προτείνεται η εγκατάστασις των Ισραηλιτών εις την Παλαιστίνην και εις το τρίτον προτείνεται η σύγκλησις νέου Διεθνούς Ισραηλιτικού Συνεδρίου τον Μάρτιον του 1934.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT