90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 12–9–1933

51" χρόνος ανάγνωσης

KOYBA: Μετά τας αλλεπαλλήλους επαναστάσεις, αίτινες έφερον τελικώς εις την προεδρίαν της δημοκρατίας τον Ραμόν Σαν Μαρτίν, υποστηριζόμενον υπό του στρατιωτικού συνδέσμου και των φοιτητικών οργανώσεων, η κατάστασις περιπλέκεται εκ νέου, εξ αιτίας της απροκαλύπτου αμερικανικής επεμβάσεως.

ΑΥΘΟΡΜΗΤΕΣ: Η θερμότατη υποδοχή την οποίαν επεφύλαττον αι τουρκικαί αρχαί προς τους Ελληνας επισήμους εις όλους τους σταθμούς της προς την Αγκυραν διαδρομής και αι ενθουσιώδεις εκδηλώσεις του τουρκικού λαού, εκδηλώσεις όλως αυθόρμητοι και απέχουσαι πάσης εθιμοτυπίας, προς τους εκπροσώπους της χώρας μας, δεν ημπορούν παρά να συγκινούν βαθύτατα την ελληνικήν ψυχήν και να στερεώνουν την αμοιβαίαν πεποίθησιν ότι η φιλία των δύο κρατών έχει όντως ριζώσει βαθύτατα εις τα αισθήματα των δύο γειτόνων λαών, κατορθώσασα να υπερπηδήση όλα τα δι’ όλον τον κόσμον θεωρούμενα ανυπέρβλητα προσκόμματα τα οποία είχον επισωρεύσει εθνικαί παραδόσεις αιώνων. Η αντηχήσασα εις την αίθουσαν του σταθμού του Χαϊδάρ πασά τουρκική ζητωκραυγή «Ζήτωσαν οι αδελφοί μας», εκφράζει ίσως πιστότερον από την φλυαρίαν των λέξεων, την βαθυτάτην μεταστροφήν η οποία έχει επέλθει εις τα αισθήματα του τουρκικού λαού απέναντι της ιδικής μας χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT