90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 13–9–1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ: «Θα διεπιστώσατε –ήρχισεν ο Ισμέτ πασάς [φωτογραφία με τον Κεμάλ]– πόσο μεγάλην ικανοποίησιν προκαλεί η παρουσία των προσφιλών μας ξένων εις την χώραν μας. Η φιλία Ελλάδος και Τουρκίας στηρίζεται επί της αληθούς εμπιστοσύνης, μόνον δε διά της πραγματικής εμπιστοσύνης δυνάμεθα να εγκαινιάσωμεν πολιτικήν στερρεάς φιλίας μεταξύ των δύο μας χωρών. Εφ’ όσον κατέχομεν την βάσιν αυτήν, η φιλία μας θα βαίνη ολονέν ενισχυομένη. Ημείς, οι κατέχοντες τ’ ανώτατα και υπεύθυνα της Πολιτείας αξιώματα έχομεν εν πάση περιπτώσει καθήκον να εξυπηρετώμεν την ανάπτυξιν της φιλίας ταύτης. […] Δυνατόν να επέλθουν μεταβολαί εις τον κόσμον. Μάθετε όμως ότι η Ελλάς και η Τουρκία θα ευρίσκωνται πάντοτε παρά το πλευρόν αλλήλων».

ΥΠΕΡΕΒΗΣΑΝ: Αι στατιστικαί μάς παρέχουν απογοητευτικά εξαγόμενα. Κατά την τελευταίαν στατιστικήν του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας εις τας Αθήνας μόνο κατά τον παρελθόντα Αύγουστον αι γεννήσεις των μελλουσών να εκπροσωπήσουν το ασθενές φύλον υπερέβησαν τας των αρρένων κατά 231, ενώ, αντιθέτως, οι θάνατοι, κατ’ αναλογίαν αντίστροφον, των αρρένων υπερέβησαν τους των θηλέων κατά 137. […] σε λίγα χρόνια δεν είνε καθόλου παράδοξον αν αι γυναίκες κυριαρχήσουν απολύτως των ανδρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT