90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 14–9–1933

52" χρόνος ανάγνωσης

ΠΡΟΓΡΑΦΗ: Ο μέγας Γερμανός επιστήμων Αϊνστάιν, τον οποίον, ως γνωστόν, έχει προγράψει ήδη αντί 1.000 λιρών η μυστική γερμανική οργάνωσις η γνωστή υπό το όνομα «Φέμε», ευρίσκεται από τινος εις το Λονδίνον, όπου τον φρουρούν μέλη της περιφήμου Σκότλαντ Γιάρντ, της μυστικής αστυνομίας του Λονδίνου και της σπουδαιοτέρας όλου του κόσμου. Συντάκτης της αγγλικής εφημερίδος «Σάντεϋ Εξπρές», παρακολουθήσας την τραγωδίαν των τελευταίων ημερών, μίαν τραγωδίαν γεμάτην τρόμον και φρίκην, την οποίαν δοκιμάζει η οικογένεια του διασήμου Εβραίου επιστήμονος, εκθέτει εις λεπτομερείας πράγματι συναρπαστικάς τας τελευταίας περιπετείας του Εβραίου καθηγητού.

ΑΠΟΡΙΑ: Η βρετανική φασιστική οργάνωσις, λέει ο Αγγλος δημοσιογράφος, περιβάλλεται υπό πραγματικού μυστηρίου, εάν ιδίως λάβη κανείς υπ’ όψει την οικονομικήν ανθηρότητά της, η οποία εξεδηλώθη τελευταίως κατά τρόπον προξενούντα εις όλους μας απορίαν. Διότι είνε γεγονός ότι προ ολίγων ημερών τα γραφεία της εν λόγω οργανώσεως μετεφέρθησαν από το μέχρι τούδε χρησιμοποιούμενον οίκημα εις εν πολυτελές και ευρύχωρον μέγαρον κεντρικής οδού του Λονδίνου, χωρίς να υπολογίσωμεν ότι η εν λόγω οργάνωσις χρησιμοποιεί την προθήκην ενός καταστήματος της Ρήτζεντ Στρητ, μιας από τας αριστοκρατικωτέρας οδούς του Λονδίνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT