90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 16-9-1933

47" χρόνος ανάγνωσης

ΑΝΗΣΥΧΗΣΑΝ: Η γενομένη αντιχιτλερική συγκέντρωσις εις την αίθουσαν Βαγκράμ της γαλλικής πρωτευούσης υπήρξεν μία διαβεβαίωσις διά τους φοβουμένους την επικράτησιν της δικτατορίας εν Γαλλία και μία απογοήτευσις δι’ εκείνους οι οποίοι εύχονται την επικράτησιν αυτήν. Η συγκέντρωσις επρόκειτο να επιτρέψη μόνον εις δύο μεγάλους Γάλλους δικηγόρους να απαγγείλουν τους λόγους των τους οποίους η γερμανική κυβέρνησις δεν επιτρέπει να εκφωνήσουν εις την Λειψίαν, υπέρ των τεσσάρων επαναστατών οι οποίοι κατηγορούνται ότι έθεσαν πυρ εις το Ράιχσταγκ (φωτογραφία) μαζή με τον εμπρηστήν Βαν ντερ Λίππεν. Εις την πραγματικότητα, όμως, η συγκέντρωσις εξετάθη πέραν του αρχικού προγράμματος. Οι απλοί φιλελεύθεροι της Γαλλίας ανησύχησαν ολίγον όταν ήκουσαν ψαλλόμενον τον ύμνον της Διεθνούς από τους παρεισφρήσαντας κομμουνιστάς.

ΠΕΡΙΠΛΟΚΕΣ: Η περιφρούρησις της κυριάρχου ανεξαρτησίας των παραδουναβίων κρατών είνε πράγματι ουσιώδης όρος διά την διατήρησιν της ειρήνης εις την Κεντρικήν Ευρώπην. Υπό τας σημερινάς συνθήκας ουδεμία αμφιβολία υπάρχει ότι η αναθεώρησις των συνθηκών θα ήγεν εις σοβαράς περιπλοκάς και θα εξαπέλυεν αναμφισβητήτως τον πόλεμον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT