90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 19–9–1933

51" χρόνος ανάγνωσης

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ: Επί τη προόψει ταραχών κατά την διάρκειαν της δίκης των εμπρηστών του Ράιχσταγκ, ήτις θα γίνη εις την Λειψίαν, η κυβέρνησις προέβη εις την λήψιν αυστηρών μέτρων τάξεως. Ούτω, απηγόρευσε την πτήσιν αεροπλάνων μέχρι της 7ης Νοεμβρίου, εκτός εκείνων άτινα διέρχονται εκείθεν ή προσγειούνται κυβερνητική αδεία. Επίσης απηγορεύθη αυστηρότατα η οπλοφορία.

ΠΕΡΙΩΠΗΣ: Επιτροπή του «Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου» παρουσιασθείσα εις τα γραφεία μας διεμαρτυρήθη διά την μελετωμένην παροχήν αδείας προς άφιξιν ξένων μουσικών, οι οποίοι θα επέτεινον προφανώς την μαστίζουσαν την συμπαθή τάξιν των εντοπίων μουσικών ανεργίαν. Συνηγορούμεν θερμώς υπέρ του δικαίου των Ελλήνων μουσικών τοσούτο μάλλον καθ’ όσον, ως μανθάνομεν, οι μέλλοντες ν’ αφιχθούν δεν είνε καν καλλιτέχναι περιωπής, οι οποίοι θα προσέφερον εις το κοινόν αισθητικήν απόλαυσιν αξίαν λόγου.

ΦΑΛΑΙΝΟΘΗΡΙΑ: Είναι γνωστόν ότι εις τας Ηνωμένας Πολιτείας της Αμερικής ο ηλεκτρισμός χρησιμοποιείται διά την εκτέλεσιν των εις θάνατον καταδίκων, ακόμη και διά την θανάτωσιν των ζώων τα οποία προορίζονται διά σφαγήν. Τελευταίως το σύστημα αυτό […] εδοκιμάσθη, αρκετά επιτυχώς, ακόμη και εις την θήραν των φαλαινών και λοιπών μεγάλων θαλασσίων κητών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT