90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 20–9–1933

48" χρόνος ανάγνωσης

ΠΑΡΑΒΑΤΙΣ: Εκυκλοφόρησαν ευρύταται φήμαι ότι κατά τας συνομιλίας των Παρισίων διά το ζήτημα του αφοπλισμού ετέθη επί τάπητος το ζήτημα των συμφωνιών του Λοκάρνο και ότι η γαλλική κυβέρνησις εζήτησε να κηρυχθή η Γερμανία ως παραβάτις των εκ των συνθηκών της ειρήνης υποχρεώσεών της, ενώ αντιθέτως, η αγγλική κυβέρνησις θέτει ως βάσιν των συζητήσεων το ότι η Γερμανία ετήρησεν όλας τας υποχρεώσεις της. Αι εφημερίδες εξ άλλου εδημοσίευσαν διάψευσιν της πληροφορίας καθ’ ην η Αγγλία και η Ιταλία δεν υποστηρίζουν τας απόψεις της Γαλλίας και ότι η τελευταία αύτη είνε διατεθειμένη να ενεργήση μονομερώς όσον αφορά τας γερμανικάς παραβάσεις, ειδικώτερον δε με τα στρατιωτικά μέτρα της Γερμανίας εις την δυνάμει των συνθηκών ανοχύρωτον ζώνην της Ρηνανίας.

ΠΤΗΣΗ: Η Πολυτεχνική Εταιρία της Φραγκφούρτης προεκήρυξε τελευταίως ένα «Επαθλον της Ανθρωπίνης Πτήσεως» προοριζόμενον δι’ εκείνον ο οποίος προ της 1ης Σεπτεμβρίου 1934 θα δυνηθή να πετάξη χρησιμοποιών μόνον την προσωπικήν του μυϊκήν δύναμιν και πραγματοποιών ένα εναέριον γύρον ενός χιλιομέτρου εις κλειστόν κύκλωμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT