90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 21–9–1933

50" χρόνος ανάγνωσης

ΜΕΓΑΛΕΙΤΕΡΑ: Μία νέα πλωτή διώρυξ συνδέουσα την Λευκήν Θάλασσαν με την Βαλτικήν ηνοίχθη τελευταίως επισήμως υπό του αρχηγού της Σοβιετικής Πολιτικής Αστυνομίας «συντρόφου» Γιαγκόντα. Η διώρυξ, έχουσα συνολικόν μήκος 225 χιλιομέτρων, είνε η μεγαλειτέρα του κόσμου. Αρχίζει από το Ποβγένετς της λίμνης Ονέγα και εκβάλλει παρά την Σορόσκαγια της Λευκής Θαλάσσης. Το γιγαντιαίον τούτο έργον επραγματοποιήθη εν διαστήματι 21 μηνών από τους καταδικασμένους εις καταναγκαστικά έργα, υπό την αυστηράν επιτήρησιν οργάνων της μυστικής αστυνομίας. Η εργασία των καταδίκων αυτών δεν διεκόπτετο ούτε κατά τους μήνας του δριμυτάτου χειμώνος της περιοχής εκείνης. Μεταξύ των εργατών περιελαμβάνοντο τα πλέον ανομοιογενή στοιχεία: κοινοί εγκληματίαι μαζή με πολιτικούς καταδίκους, καθηγητάς, μηχανικούς, πλουσίους χωρικούς.

ΑΠΟΦΑΣΙΣ: Ανεγνώσθη την εσπέραν ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου η απόφασις της Διεθνούς Επιτροπής επί του ζητήματος του εμπρησμού του Ράιχσταγκ. Η απόφασις εν αρχή περιέχει δριμύ κατηγορητήριον κατά των εισηγητών και οργανωτών της δίκης της Λειψίας, είτα δε διαπιστώνει τα εξής: […] Οτι υπάρχουν βάσιμοι ενδείξεις δικαιολογούσαι την γνώμην ότι οι ένοχοι είνε εκ των προσωπικοτήτων αίτινες διευθύνουν τους εθνικοσοσιαλιστάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT