O ΣΥΡΙΖΑ και η ώρα της αλήθειας

2' 13" χρόνος ανάγνωσης

Κατά τα φαινόμενα ο Στέφανος Κασσελάκης, εύκολα ή δύσκολα, θα είναι ο νικητής της εσωκομματικής αναμέτρησης. Τη Δευτέρα όμως τον περιμένει μια άλλη, πιο σκληρή αναμέτρηση. Αυτή με την πολιτική. Μέχρι τώρα απέφευγε επιμελώς –και εκ του αποτελέσματος καλά έκανε– να αναφερθεί σε συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις, να απαντήσει πώς θα λύσει προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Κάποιοι υποστηρίζουν –μεταξύ των οποίων και εγώ– ότι το «φροντιστήριο» δεν έφτασε ακόμη σε αυτή την ύλη. Θα αρχίσει να τη διδάσκεται ο Στέφανος από την προσεχή εβδομάδα.

Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να μην κάνει το λάθος της τελευταίας ώρας και θέσει σε κίνδυνο την εκλογή του. Οι «προπονητές» του, εγχώριοι και αλλοδαποί, εφαρμόζουν την τακτική «η μπάλα στην κερκίδα», όπως κάνουν οι ομάδες που νικούν και ροκανίζουν τον χρόνο μέχρι τη λήξη του αγώνα. Εξ ου και το αφελές αλλά ανώδυνο «Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο, Παναθηναϊκός στο μπάσκετ».

Από τη Δευτέρα όμως –αν δεν γίνει η έκπληξη– θα πρέπει και συνεντεύξεις να δίνει και να απαντάει στους πολιτικούς αντιπάλους του και να τοποθετείται απέναντι στα προβλήματα της καθημερινότητας από τη μια μεριά και στα μεγάλα εθνικά θέματα από την άλλη.

Το κρυφτούλι με την πολιτική έχει ημερομηνία λήξεως. Και να θέλει αυτός να κρυφτεί, δεν θα τον αφήσει πρωτίστως η ίδια η ζωή, δηλαδή σε τελική ανάλυση οι ανάγκες της κοινωνίας.

Συνεπώς από τη Δευτέρα θα φανούν και οι άλλες ικανότητές του –αν υπάρχουν–, οι πολιτικές, ανεξαρτήτως της πιθανής απουσίας του από τη Βουλή, ένα πρόβλημα σημαντικό, αλλά όχι αξεπέραστο.

Ο κ. Κασσελάκης στην επικοινωνία πήρε και αυτός και όλο το επιτελείο του άριστα.

Γιατί στην επικοινωνία πήρε άριστα και αυτός και όλο το επιτελείο του. Αυτή η επιστημονικά στημένη επικοινωνιακή καταιγίδα, πρωτοφανής για τα ελληνικά πολιτικά χρονικά, δεν αιφνιδίασε μόνον τους εσωκομματικούς αντιπάλους του, αιφνιδίασε και όσους ασχολούνται με τον πολιτικό σχολιασμό.

Οι άνθρωποι του επιτελείου του ανίχνευσαν τι ζητούσε ο ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ και φρόντισαν αυτό να τους το προσφέρει ο Κασσελάκης. Δεν εξηγείται αλλιώς αυτό το καραμπινάτο 45% που έλαβε ένας άνθρωπος της τελευταίας στιγμής.

Και ο Μητσοτάκης; Και ο Ανδρουλάκης; Τι θα κάνουν; Πώς θα αντιμετωπίσουν τον νέο τους αντίπαλο; Ο καθένας με τον τρόπο του. Ο μεν πρωθυπουργός θα περιμένει τις θέσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί του κυβερνητικού έργου και ο Νίκος Ανδρουλάκης μάλλον θα ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους παλιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που θα θελήσουν να επαναπατριστούν.

Αυτό που «πουλάει» ο Κασσελάκης βρίσκεται έξω από τις απαιτήσεις τους και τα γούστα τους. Δεν ακουμπά τον ψηφοφόρο του ανδρεϊκού και πατριωτικού ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα πρέπει να αισθάνεται ασφαλής από μια επικράτηση Κασσελάκη.

Πάντως, το μεγάλο ενδιαφέρον βρίσκεται στο πώς θα κινηθούν από τη Δευτέρα οι ηττημένοι.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT