90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 22-9-1933

51" χρόνος ανάγνωσης

ΑΡΝΗΣΗ: Η λίρα έκλεισεν απόψε εις την τιμήν των 4.74.25 έναντι του δολλαρίου. Τηλεγραφήματα εξ Ουασιγκτώνος αγγέλλουν ότι αι Τράπεζαι αρνούνται να χορηγήσουν πιστώσεις εις την βιομηχανίαν συμφώνως προς το σχέδιον του Ρούζβελτ. Κατόπιν τούτου κυκλοφορεί η φήμη ότι αι βιομηχανίαι θα τεθούν υπό έλεγχον και ενιαίαν εποπτείαν, προς ενίσχυσίν των δε θα εκδοθή νέον χαρτονόμισμα. Συνεπεία της επικρατούσης αβεβαιότητος σημαντικά αμερικανικά κεφάλαια εξήχθησαν εις το εξωτερικόν. Εις το γεγονός αυτό αποδίδεται και η νέα πτώσις της τιμής του δολλαρίου.

ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ: Ατυχώς και η χθες συγκροτηθείσα σύσκεψις διά το ζήτημα του ηλεκτροφωτισμού της πρωτευούσης δεν κατέληξε εις θετικόν αποτέλεσμα. Οι αρμόδιοι φυσικά δεν απελπίζονται και εζήτησαν νέα στοιχεία διά να συνέλθουν και εις άλλας συσκέψεις μετά το πέρας των οποίων ελπίζεται ότι θα εξευρεθή η επιθυμητή λύσις. Αλλά με την μέθοδον των συσκέψεων δεν είνε δυνατόν να λυθή το κεφαλαιώδες αυτό Αθηναϊκόν ζήτημα. Είνε ανάγκη να ενδιαφερθή και η Κυβέρνησις ειδικώς, να κατευθύνη τας ενεργείας των αρμοδίων διά να παύση επί τέλους η πρωτεύουσα παρέχουσα όψιν χωρίου της μακρυνής Ανατολής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT