Αχτσιόγλου vs Πολάκη

1' 51" χρόνος ανάγνωσης

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο με ονοματεπώνυμο και στην Εφη Αχτσιόγλου με το μικρό της όνομα. Για εκείνον, ήταν απλώς η «Εφη».

Το γεγονός σχολιάστηκε ήδη στα κοινωνικά δίκτυα και χαρακτηρίστηκε σεξισμός. Από αυτούς τους σεξισμούς, τους καλά εμπεδωμένους στο συλλογικό ασυνείδητο, που βγαίνουν αυθόρμητα, ακόμη και από έναν άνθρωπο που απέχει πολύ από το παραδοσιακό προφίλ του φαλλοκρατικού αρσενικού.

Το γεγονός σχολιάστηκε και από την ίδια την Εφη Αχτσιόγλου. Ερωτηθείσα σχετικώς από τον δημοσιογράφο Θοδωρή Αντωνόπουλο, για λογαριασμό της Lifo, απάντησε ευθέως: «Γιατί άραγε ο κ. Κασσελάκης προσφώνησε στην ίδια δήλωση τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που είναι άνδρας με το ονοματεπώνυμό του; Θα του έλεγε, επιπλέον, να πάνε μαζί σε περιοδεία ή “έλα τώρα, τελείωνε” και μην προχωράς στον β΄ γύρο; Και όχι, δεν μπαίνει καν θέμα οικειότητας, αφού, όπως σας είπα, ελάχιστα γνωριζόμαστε. Μου απευθύνθηκε με το υποτιμητικό αυτό “στυλάκι” ακριβώς επειδή είμαι γυναίκα, όμως εγώ είμαι από εκείνες τις γυναίκες που είναι αποφασισμένες να μην υποταχθούν στη “φυσική” τάση των πραγμάτων, καταλήγοντας διακοσμητικές σε ένα ανδροκρατούμενο σύμπαν».

Επιπροσθέτως, η Εφη Αχτσιόγλου τόνισε, στην ίδια συνέντευξη, ότι η ίδια καταδίκασε τις ομοφοβικές επιθέσεις που δέχθηκε ο συνυποψήφιός της, υπονοώντας αυτό που κουβεντιάζεται ευρέως: ότι απέναντι στις λεκτικές επιθέσεις που δέχεται η Εφη Αχτσιόγλου κυρίως από τον Παύλο Πολάκη, ο Στ. Κασσελάκης σιωπά. Βεβαίως, δήλωσε σε ανάρτησή του ότι «η Εφη Αχτσιόγλου μίλησε για ένα ψεύτικο sms που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο και για αήθεις διαστρεβλώσεις. Εστειλε εξώδικο. Την πιστεύω απόλυτα», πλην όμως, έως τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν καταδίκασε απερίφραστα.

Πράγματι, ο αγώνας που δίνει η κ. Αχτσιόγλου είναι άνισος επειδή είναι γυναίκα. Φαίνεται πως η ελληνική κοινωνία, παρά την ομοφοβία της, είναι πιο έτοιμη να αποδεχθεί έναν άγνωστο μέχρι χθες άνδρα υποψήφιο για την ηγεσία ενός κόμματος που προέρχεται από τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, παρά μια γυναίκα γνωστή για την πολιτική της διαδρομή.

Ομως: η Εφη Αχτσιόγλου αγανακτεί με τις επιθέσεις του Παύλου Πολάκη εναντίον της. Και σωστά. Πολλά χρόνια τώρα, ωστόσο, ο Παύλος Πολάκης συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο απέναντι σε πολιτικούς αντιπάλους εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Ολα αυτά τα χρόνια, δεν τη θυμόμαστε να καταδίκασε με την ίδια έμφαση τις πολακικές πρακτικές.

Αυτό που καλλιέργησαν χρόνια τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε η ώρα κάποιοι εκεί να το υποστούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT