Εταζε υπουργεία ενώ κατέρρεε

2' 15" χρόνος ανάγνωσης

Η κ. Ελενα Ακρίτα είναι αναμφίβολα ένα άτομο ιδιαίτερης ευφυΐας, όπως δείχνει η εν γένει πορεία της. Πορφυρογέννητη, μεγαλωμένη μέσα σε ένα μεγαλοαστικό περιβάλλον με έντονο το πολιτικό χρώμα λόγω του πατρός της, Λουκή Ακρίτα –στενού όχι μόνο συνεργάτη, αλλά και φίλου του Γεωργίου Παπανδρέου–, διακρίθηκε η ίδια και στα Γράμματα και προσφάτως διακρίνεται και στην πολιτική. Εχει χιλιάδες ακολούθους και τα σχόλιά της τις περισσότερες φορές αποτελούν πολιτικό γεγονός. Οπως π.χ. πριν από λίγες ημέρες όταν εν μια νυκτί –κυριολεκτικά– άλλαξε στρατόπεδο στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό λοιπόν το ιδιαίτερα ευφυές άτομο δήλωσε προχθές, μεταξύ άλλων, πως ο Αλέξης Τσίπρας της είχε υποσχεθεί, πριν από τις τελευταίες εκλογές, ένα υπουργείο που θα αφορούσε τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το διάβασα μια φορά, το ξαναδιάβασα και ήμουν σίγουρος πως επρόκειτο για fake news. Ανέτρεξα στην πηγή και διαπίστωσα πως όντως η κ. Ελενα Ακρίτα έκανε αυτή την αποκάλυψη. Μια αποκάλυψη ενδεικτική της νοσηρής νοοτροπίας που κυριαρχούσε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναρωτήθηκα: Η κ. Ακρίτα, με όλα τα χαρακτηριστικά που προανέφερα, είναι δυνατόν να πήρε στα σοβαρά την υπόσχεση Τσίπρα; Είναι δυνατόν να μην του είπε «τι λες πρόεδρε! Ολες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως θα ηττηθούμε και την προοδευτική κυβέρνηση όλοι οι πιθανοί εταίροι μας την απορρίπτουν, κι εσύ μοιράζεις υπουργεία;».

Ενας πρώην πρωθυπουργός και τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκινείτο σε ένα δικό του, παράλληλο σύμπαν, κατασκευασμένο σύμφωνα με τις επιθυμίες του.

Βέβαια, για να είμαι δίκαιος, η κ. Ακρίτα προχθές μας αποκάλυψε τι της έταξε ο Αλ. Τσίπρας. Δεν μας είπε τι του απάντησε αυτή. Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε.

Από την άλλη πλευρά, είδαμε ότι ένας πρώην πρωθυπουργός και τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκινείτο σε ένα δικό του, παράλληλο σύμπαν, κατασκευασμένο σύμφωνα με τις επιθυμίες του. Ενώ η ήττα ήταν προ των πυλών, αυτός ανέμελος και αισιόδοξος έταζε υπουργικούς θώκους. Και είναι ασυγχώρητος γιατί τα ίδια πίστευε και στις εκλογές του 2019, όταν στενοί συνεργάτες του τον έπεισαν πως είχαν ανακαλύψει μια νέου τύπου δημοσκόπηση η οποία έδειχνε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Εν πάση περιπτώσει η κ. Ακρίτα περιμένει ακόμη το υπουργείο και ο Αλ. Τσίπρας πιθανόν να τάζει πόστα στον νέο ΣΥΡΙΖΑ του «άλκιμου νεανία».

Ολα τα παραπάνω ερμηνεύουν τα όσα διαδραματίζονται σήμερα στη ριζοσπαστική Αριστερά. Ενώ τον Μάιο περίμεναν να κυβερνήσουν, βρέθηκαν μπροστά σε μια εκλογική συντριβή. Εκτοτε, εκεί μέσα ελάχιστοι διατηρούν καθαρή τη σκέψη τους, οι περισσότεροι έχουν τρικυμία εν κρανίω και για αυτό και όλα τα κωμικοτραγικά επεισόδια των τελευταίων εβδομάδων. Θα είχε ενδιαφέρον αν έβγαιναν και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και μας αποκάλυπταν τι τους εκμυστηρευόταν ο Αλ. Τσίπρας για το νέο υπουργικό συμβούλιο που θα συγκροτούσε την επομένη των εκλογών. Ετσι, για την πλήρη αποκαθήλωσή του.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT