Κασσελάκης: προϊόν τεχνητής νοημοσύνης;

Κασσελάκης: προϊόν τεχνητής νοημοσύνης;

2' 3" χρόνος ανάγνωσης

Ο Τσίπρας μετά τη βαριά ήττα το καλοκαίρι αποφάσισε να παραιτηθεί από την αρχηγία, χωρίς όμως να εγκαταλείψει τα δικαιώματά του στην ιδιοκτησία του. Εψαχνε κάποιον να αναλάβει την επικαρπία του ακινήτου. Συνεσκέφθη μετά του εαυτού του και τη συνείδησή του, τον Πολάκη, και αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το ChatGPT. Αναζήτησαν άτομο άσχετο με την πολιτική, νέο, ευειδές, με άριστη γνώση της αγγλικής, ύφος κοσμοπολίτη, κάποιον που δεν θα έμοιαζε σε τίποτε με τον μέσο πολιτικό του ΣΥΡΙΖΑ. Στην αρχή τούς έβγαλε τον Τζουμάκα· έβαλαν τα στοιχεία από την αρχή. Και η τεχνητή νοημοσύνη, στην οποία είχαν προφανώς περισσότερη εμπιστοσύνη από τη φυσική ανοησία των συντρόφων τους, τους πρότεινε τον Κασσελάκη. Είχε και επιπλέον προσόντα. Ξεσπιτώθηκε νέος και είναι και παντρεμένος με άνδρα. Μοντέρνος, μεταμοντέρνος, ένας «μεταπολιτικός». Η Αριστερά δεν έχει να προτείνει πολιτική. Ας περάσουμε στη μεταπολιτική. Εννοείται, φίλε αναγνώστη, πως όλ’ αυτά είναι αποκυήματα της φαντασίας μου. Εκείνο, όμως, που δεν έχω βγάλει από τη φαντασία μου είναι ότι ο κ. Κασσελάκης ανταποκρίνεται πλήρως στις προδιαγραφές της τεχνητής νοημοσύνης. Μιλάει και ό,τι λέει είναι σαν κάποιος να του το έχει υπαγορεύσει. Δεν δέχεται τον διάλογο. Οχι μόνο δεν κρύβει ότι έπεσε στη γλυκιά πατρίδα από το πουθενά, αλλά το προβάλλει ως προσόν. Ολ’ αυτά δεν θα είχαν καμιά απολύτως σημασία αν δεν διεκδικούσε επαξίως την επικαρπία του ετοιμόρροπου κτιρίου το οποίο, αν συνεχίσει έτσι, θα πρέπει να κριθεί διατηρητέο μνημείο του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού. Η απλή αριθμητική αρκεί: πριν από τέσσερα χρόνια ήταν κυβέρνηση και τώρα θριαμβολογούν επειδή ψήφισαν 148.000 για τον νέο αρχηγό.

Δεν ξέρω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Δεν ξέρω πόσους θα επηρεάσει αρνητικά το γεγονός ότι αποκάλεσε την κατεχόμενη Κύπρο κρατίδιο. Το δεδομένο είναι ότι στον πρώτο γύρο βγήκε πρώτος. Πιστεύουν ότι η κυριαρχία Μητσοτάκη οφείλεται αποκλειστικά στο επικοινωνιακό του ταλέντο, τον μύθο που κατασκεύασε ο ΣΥΡΙΖΑ; Τα έχει αυτά η φυσική ανοησία, αστυνομοκρατία, φασισμός, ρατσισμός. Μύθοι που τους πιστεύουν. Υπάρχει και κάτι ακόμη, όμως, που έχει βαθύτερη σημασία. Μιλάω για τις ομοιότητες της ιδεολογίας με την τεχνητή νοημοσύνη. Και στη μία και στην άλλη περίπτωση, η σκέψη δεν παράγει. Αναπαράγει ό,τι της υποβάλλεται. Φτάνει να μετατρέψεις τα δεδομένα του προγραμματισμού. Είναι το έργο που έχει αναλάβει ο Κασσελάκης. Στη σκιά του κινείται ο Πολάκης, άρα ο Τσίπρας, τίποτε το παράδοξο. Αυτοί τον επινόησαν και για μία ακόμη φορά έδειξαν στους υπόλοιπους ποιοι είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του κτιρίου. Και απέδειξαν στους συντρόφους τους πως η φυσική ανοησία δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με την τεχνητή νοημοσύνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT