90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 26-9-1933

51" χρόνος ανάγνωσης

ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ: Ο λόγος του προσωρινού προέδρου [της ΚΤΕ] κ. Μώβιγκελ διεπνέετο υπό ακράτου απαισιοδοξίας. Ο ρήτωρ ετόνισεν ειλικρινώς ότι το γόητρον της ΚΤΕ υπέστη μείωσιν κατά τους τελευταίους μήνας. «Η ΚΤΕ –είπε– δεν κατώρθωσε ν’ αποκαταστήση την ειρήνην εν τη Απω Ανατολή, ούτε και να συντελέση εις την ευόδωσιν του έργου της Διασκέψεως του αφοπλισμού και της οικονομικής τοιαύτης, ούτως ώστε, πολλοί εδοκίμασαν απογοήτευσιν και αποθάρρυνσιν. Η δυσχερής οικονομική κατάστασις συνετέλεσεν εις την συσκότισιν της πολιτικής ατμόσφαιρας».

ΑΕΤΟΣ: Επί της σημαίας του Ράιχ προστίθεται αετός, ο οποίος θα κρατή εις τους όνυχάς του μιαν ρομφαίαν και ένα κεραυνόν και θα φέρη επί της κοιλίας του ένα αγκιστροειδή σταυρόν. Αφ’ ετέρου μεταβάλλεται και η περίφημος άρκτος, η οποία εχρησιμοποιείτο πάντοτε ως σύμβολον των γερμανικών όπλων. Αρχικώς η άρκτος αυτή ήτο προσδεδεμένη δι’ αλύσεως εις ένα αετόν. […] Η αλυσόδετος άρκτος είχε μέχρι τούδε πολύ υποτακτικήν και αγαθήν όψιν. Διά τούτο η γερμανική κυβέρνησις απεφάσισεν ήδη όπως την απαλλάξη από την άλυσον και την αναστυλώση, ώστε να ανταποκρίνεται καλλίτερον εις την νέαν υπερήφανον χιτλερικήν σημαίαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT