90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 27–9–1933

49" χρόνος ανάγνωσης

ΣΤΡΟΦΗ: Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι οι άνθρωποι οι οποίοι προετοιμάζουν τον πόλεμον εις το Βερολίνον κατήρτισαν ήδη ολόκληρον σχέδιον εισβολής εις την Γαλλίαν διά της Ελβετίας. Η υπό των Γάλλων κατασκευή ζώνης ισχυρών οχυρωματικών έργων, εκτεινομένων βορείως της Λογκυγιόν μέχρι των ελβετικών συνόρων νοτίως, δημιουργεί διά τους Στρατηγούς της Ράιχσβερ την επιτακτικήν υποχρέωσιν να σκεφθούν διά μιαν άλλην στροφήν μεγάλης εκτάσεως. Εκ πρώτης όψεως, άγεταί τις να πιστεύη ότι τον πρώτον κλονισμόν της εισβολής θα υποστή και πάλιν το Βέλγιον. Εν τούτοις, μετά το 1924 η κατάστασις ήλλαξε. Οι Γερμανοί απώλεσαν σπουδαία σημεία αφετηρίας, το Βέλγιον οργανώνει ήδη συστηματικώς την άμυνάν του και πέραν της βελγικής γραμμής υπάρχει η γαλλική, η διάβασις της οποίας δεν είναι διόλου ευχερής.

ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ: Επείγοντα τηλεγραφήματα εξ Ειδομένης προς τας ενταύθα αρχάς, επιβεβαιωθέντα και υπό επιβατών, αναφέρουν ότι μεταξύ 9ης και 10ης νυκτερινής εγένετο θρασυτάτη εισβολή κομιτατζήδων εντός της πόλεως Γευγελής, κειμένης ως γνωστόν εντός του σερβικού εδάφους και εις απόστασιν τετάρτου της ώρας από της ελληνοσερβικής συνοριακής γραμμής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT