90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 28-9-1933

51" χρόνος ανάγνωσης

ΠΡΟΣΒΟΛΗ: Μια γερμανική επιθεώρησις της μόδας, θέλουσα να συνδυάση τον προορισμόν της με τα νεώτερα ιδανικά της εθνικοσοσιαλιστικής Γερμανίας, εδημοσίευσεν εις τελευταίον τεύχος της την εικόνα μιας κυρίας ενδεδυμένης σύμφωνα με την τελευταίαν λέξιν της μόδας και συνοδευομένης από ένα εθνικοσοσιαλιστήν με την μαύρην στολήν των «τμημάτων εφόδου». Αλλ’ η έμπνευσις αυτή δε έτυχε της αποδοκιμασίας του κυβερνητικού επιτρόπου κ. Γκαίμπελς, ο οποίος έσπευσε να απευθύνη εις την διεύθυνσιν του περιοδικού μιαν αυστηροτάτην προειδοποίησιν: «Εχω να παρατηρήσω εις υμάς –γράφει– ότι η προσέγγισις αυτή αποτελεί προσβολήν της σοβαρότητος και της ιερότητος της στολής, την οποίαν εφορούσαν χιλιάδες Γερμανών, όταν ετραυματίσθησαν ή εφονεύθησαν διά την ανάστασιν της πατρίδος των…».

ΖΥΜΩΣΙΣ: Εσημειώθη τελευταίως ζωηρά ζύμωσις εν τω γαλλικώ πολιτικώ κόσμω και ιδιαιτέρως πολλαί εγένοντο συζητήσεις σχετικώς με τας πολιτικάς θεωρίας. Παρουσιάσθησαν συμπτώματα νέας συγκροτήσεως των κομμάτων, αναζητήσεις νέων αρχών ίσως δε και νέων ανδρών – αν και μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχουν ευρεθή οι τελευταίοι ούτοι. Oλα αυτά ήγαγον ωρισμένους ξένους παρατηρητάς εις το συμπέρασμα ότι η Γαλλία αρχίζει να γίνεται φασιστική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT