90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 29–9–1933

49" χρόνος ανάγνωσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Την παρελθούσαν Δευτέραν διά του ατμοπλοίου «Αρκτος της Οκλανδ» –ενός εκ των δύο σκαφών τα οποία εναύλωσεν ο Αμερικανός εξερευνητής Μπυρντ [φωτογραφία] διά την νέαν ανταρκτικήν του εξερεύνησιν– ανεχώρησεν η νέα αποστολή εκ Βοστώνης προς τον νότον. […] Πιστεύεται ότι η αποστολή, μετά μικράν παραμονήν εις την Νέαν Ζηλανδίαν, χάριν ανεφοδιασμού, θα δυνηθή να φθάση στην παλαιάν χειμερινήν βάσιν του Μπυρντ, την «Μικράν Αμερικήν», εις τον όρμον των Φαλαινών, κατά τα Χριστούγεννα. […] Η αποστολή αυτή σκοπόν έχει να επεκτείνη την γνώσιν των εκτάσεων του νοτίου πόλου, να στήση την αμερικανικήν σημαίαν εις νέας περιφερείας και να μελετήση την γεωλογικήν διαμόρφωσίν των.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: «Μετά τόσους σκληρούς αγώνας υπάρξεως –εσυνέχισεν [ο καγκελάριος Ντόλφους]– η Αυστρία διακηρύσσει υπέρ ποτέ άλλοτε την ανάγκην της διατηρήσεως της ανεξαρτησίας της. Την διακηρύσσει επί τη βάσει των υφισταμένων συνθηκών και της ετυμηγορίας του λαού της. Η ιστορία, η γεωγραφική θέσις και η ανάπτυξις της Αυστρίας επιβάλλουν εις αυτήν ν’ αποβή μέλος χρήσιμον της κοινότητος των εθνών και να παραμείνη τοιούτον».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT