Ισως ζηλεύει και τη σκιά του…

2' 7" χρόνος ανάγνωσης

Την εποχή που όλοι κυκλοφορούν με μια κάμερα στο χέρι, είναι τουλάχιστον επιπόλαιο και αφελές να θεωρείς ότι μπορείς να μοντάρεις μια δημόσια εμφάνιση και να προβάλεις μόνο όσα εσύ θέλεις. Ολο και κάποιος θα έχει καταγράψει το πέρασμά σου. Πολλοί, εάν αυτό που σταθερά προβάλλεις είναι η εικόνα σου και φροντίζεις να την υπερτονίσεις με επιδεικτικές κινήσεις ανάδειξης της ρώμης και της ευεξίας σου.

Το να «εξαφανίσεις» πρόσωπα που βρίσκονται δίπλα σου, όσο γοητευτικό κι αν είναι σαν ιδέα υπερπροβολής, μπορεί να αποδειχθεί μπούμερανγκ. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό. Από την προχθεσινή επίσκεψή του στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλλιθέας «εξαφάνισε» την υφυπουργό Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου, που ήταν εκεί για να τον υποδεχθεί και να τον ενημερώσει. Αραγε, γιατί;

Δύο υποθέσεις: 1) Για να δείξει ότι η κυβέρνηση, το κράτος, η επίσημη πολιτεία απουσιάζουν από το σχολείο. Οτι εκπαιδευτικοί και μαθητές είναι αφημένοι στη μοίρα τους και ο ίδιος είναι ο μόνος που ενδιαφέρθηκε να βρεθεί δίπλα τους, να αφουγκραστεί τα προβλήματά τους. 2) Επειδή δεν αντέχει το ενδεχόμενο να επισκιαστεί η προσωπική ακτινοβολία του από κάποιον άλλον. Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πορεύθηκε μέχρι σήμερα με όπλο την εικόνα. Οταν χρειάστηκε να μιλήσει πολιτικά, οι επιδόσεις του ήταν μάλλον απογοητευτικές. Συστηματικά το αποφεύγει, μέχρι να μάθει τουλάχιστον τα βασικά, και επιλέγει να κινείται με την ασφάλεια της εικόνας. Η κ. Μιχαηλίδου, εξίσου νέα, φρέσκο πρόσωπο με ακτινοβολία, μπορεί να «κλέψει» εντυπώσεις. Κι αυτό, όταν επενδύεις κατά βάση μόνο στην εικόνα, συνιστά απειλή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Κασσελάκης επιλέγει να κινηθεί με αυτόν τον τρόπο. Το αντίθετο. Τείνει να συστηματοποιήσει αυτή τη συμπεριφορά. Οπως κάνει με τις επαναλαμβανόμενες αναφορές του στη Θεσσαλία και τα χωριά της Καρδίτσας που πνίγονται στις λάσπες, επαναλαμβάνοντας ότι ο ίδιος βρέθηκε εκεί δύο φορές. Υπονοώντας ότι κανείς άλλος δεν το έχει κάνει. Μπορεί η κυβέρνηση να δέχεται σφοδρές επικρίσεις για τη διαχείριση της καταστροφής, αλλά η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, βρίσκεται στη Θεσσαλία από την πρώτη στιγμή. Την παραμονή της επίσκεψης του κ. Κασσελάκη στα χωριά της Καρδίτσας, ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν εκεί μαζί με την πρόεδρο των Ευρωσοσιαλιστών Ιράτσε Γκαρσία, στο πλαίσιο μιας συντονισμένης προσπάθειας να εξασφαλιστούν περισσότερα κονδύλια από το Ταμείο Αλληλεγγύης για τους πλημμυροπαθείς.

Ο κ. Κασσελάκης απολαμβάνει τη μιντιακή υπερπροβολή, αλλά η χειραγώγηση της πραγματικότητας δεν είναι εύκολη, όχι τόσο εύκολη όσο όταν απευθύνεται κάποιος σε ένα στενό κομματικό ακροατήριο, που ικανοποιείται όταν ακούει από κάποιον αυτά που θέλει να ακούσει. Ή, όπως λένε στην Καρδίτσα, «και που ανακάτεψε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα ο Κασσελάκης, τι έγινε;».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT