90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 30-9-1933

51" χρόνος ανάγνωσης

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: Ο πρωθυπουργός κ. Τσαλδάρης [φωτ. με τη σύζυγό του] έσχε σήμερον την πρωΐαν εγκάρδιον συνομιλίαν μετά του εν Βέρνη πρεσβευτού της Τουρκίας και αντιπροσώπου αυτής παρά τη Γενική Συνελεύσει της ΚΤΕ. Ο κ. Τσαλδάρης παρέστη την πρωΐαν εις την συνεδρίασιν της Συνελεύσεως της ΚΤΕ και συνωμίλησε μετά πολλών αντιπροσώπων. Εγνώσθη ότι η ελληνική αντιπροσωπεία υποστηρίζει την υποψηφιότητα της Τουρκίας διά την κατάληψιν της νέας έδρας εν τω Συμβουλίω της ΚΤΕ […].

ΑΠΟΠΕΙΡΑ: Επείγοντα τηλεγραφήματα εκ Γευγελής και Ειδομένης αναφέρουν ότι εγένετο νέα δυναμιτιστική απόπειρα κατά την οποίαν ανετινάχθη η γέφυρα της Μυρόφτσα η οποία ευρίσκεται 5 χιλιόμετρα πέραν της Γευγελής. Επίσης ανετινάχθη τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής. Η απόπειρα αύτη εγένετο ως εξής: Την 8ην μ.μ. της σήμερον, ο φύλαξ της γεφύρας ταύτης αντελήφθη ότι 20 κομιτατζήδες ετοποθέτουν κάτωθι της γεφύρας εκρηκτικόν μηχάνημα, διά του οποίου απεσκόπουν να ανατινάξουν το Σεμπλόν Οριάν. Κατόπιν τούτου έσπευσε να ειδοποιήση τον πλησιέστερον σιδηροδρομικόν σταθμόν, εις τον οποίον ευρίσκετο κατά την στιγμήν εκείνην και σερβικόν απόσπασμα στρατού, το οποίον έσπευσεν επί τόπου και συνεπλάκη μετά των κομιτατζήδων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT