90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 3-10-1933

53" χρόνος ανάγνωσης

ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ: Ο παρακολουθήσας την εν Σινάια διάσκεψιν των κρατών της Μικράς Αντάντ ιδιαίτερος ανταποκριτής του Ανατολικού Τηλεγραφικού Πρακτορείου, μεταδίδει εις τας τουρκικάς εφημερίδας τα εξής: […] Η Διάσκεψις συνέστησεν ακολούθως την ανάγκην, εκ μέρους των κρατών της Μικράς Αντάντ, συνθηκών αναλόγων με την ελληνοτουρκικήν τοιαύτην, και ώρισε διά τα μέσα του Οκτωβρίου το ταξείδιον του Τιτουλέσκο [φωτ.] εις την Αγκυραν. Απεφασίσθη, προς τούτοις, να προταθή, επ’ ευκαιρία του ταξειδίου του κ. Τιτουλέσκο εις την Αγκυραν, η επιδίωξις μιας συνεννοήσεως μεταξύ των κρατών, τα οποία έχουν κοινά οικονομικά συμφέροντα εις το Αιγαίον Πέλαγος και την Μαύρην Θάλασσαν, ήτοι της Ρουμανίας, της Γιουγκοσλαυίας, της Ελλάδος, της Τουρκίας και της Σοβιετικής Ενώσεως και η επέκτασις του ελληνοτουρκικού συμφώνου.

ΚΑΠΝΟΣ ΗΝ: Οι καπνισταί οι οποίοι ανεγίνωσκον με πικρίαν εις τας πρωινάς εφημερίδας ότι ετίθετο εν ισχύι από χθες ο νόμος της υπερτιμήσεως των σιγαρέττων, έβλεπον μετά χαράς εις τας απογευματινάς εφημερίδας ότι η είδησις είχε αναγραφή κατά λάθος. Και ερόφησαν ηδονικώς τα τελευταία σιγαρέττα του παλαιού τιμολογίου. Το οποίον όμως φευ καπνός ην και διελύθη… διότι τάχιστα, ίσως σήμερον-αύριον καθιερούται το νέον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT