90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 4-10-1933

50" χρόνος ανάγνωσης

ΑΠΟΠΕΙΡΑ: Βιέννη – Περί ώραν 14ην άγνωστος επυροβόλησε δις προ του κτιρίου της Βουλής κατά του καγκελλαρίου Ντόλφους [φωτ.]. Ευτυχώς, τα τραύματα του καγκελλαρίου είνε ελαφρά. Η πρώτη σφαίρα διήλθεν από το αριστερόν μέρος του στήθους χωρίς να θίξη την καρδίαν. Η δευτέρα σφαίρα διέτρησε το άνω μέρος του δεξιού βραχίονος. […] Αι εφημερίδες εξέδωκαν έκτακτα παραρτήματα. Η οικία του καγκελλαρίου μετεβλήθη εις αληθές προσκύνημα, μακραί δε σειραί αυτοκινήτων σταθμεύουν προ αυτής. Ο δράστης της απόπειρας συνελήφθη, είνε δε μόλις 22 ετών. Ούτος υπηρετεί ως δεκανεύς, απελύθη δε λόγω των εθνικοσοσιαλιστικών του τάσεων.

ΠΙΑΤΟ: Η προχθεσινή ημέρα του «εθνικού πιάτου» της Γερμανίας αποτελεί πλέον το γενικόν θέμα συζητήσεως ολοκλήρου της Ευρώπης. Πράγματι προχθές όλαι αι νοικοκυραί της Γερμανίας εμαγείρευσαν εν μόνον στερεότυπον φαγητόν, εδέχθησαν δε και τον έλεγχον των Γερμανών αστυνομικών, οι οποίοι εισήλθον εις το γερμανικόν μαγειρείον και… ήνοιξαν τα τσουκάλια. Το προϊόν της οικονομίας η οποία θα προέλθη εκ της καθιερώσεως του «εθνικού πιάτου», θα διατεθή υπέρ του «Ταμείου Αμύνης κατά της πείνης και του ψύχους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT