90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 5-10-1933

48" χρόνος ανάγνωσης

ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΙΣ: Οταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου υπέβαλε εις τον κατηγορούμενον την ερώτησιν εάν ήτο ένοχος του εμπρησμού του Ράιχσταγκ ο Βαν ντερ Λούμπε απήντησε μετά σιωπήν ολίγων δευτερολέπτων καταφατικώς. Εις το ωχρόν πρόσωπόν του διεγράφετο η απάθεια. Ηρνήθη όμως επιμόνως να εκθέση και διά ζώσης όλας τας λεπτομερείας και τας φάσεις της πράξεώς του, και δι’ αυτό ανεγνώσθη υπό του γραμματέως του δικαστηρίου η εξομολόγησίς του, την οποίαν λέγεται ότι έκαμε κατά το διάστημα της εν τη φυλακή παραμονής του. Ταυτοχρόνως με την έναρξιν της αναγνώσεως της καταθέσεως του Βαν ντερ Λούμπε εξεδιπλώθη και ένα μεγάλο σχεδιάγραμμα του Ράιχσταγκ ενώπιον του δικαστηρίου, και οσάκις εγένετο μνεία ωρισμένων μερών του κτιρίου ένας υπάλληλος, ο οποίος εκρατούσε έναν ξύλινον δείκτην, έδειχνε τα αναφερόμενα μέρη επί του σχεδιαγράμματος.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: Η «Βρέμε» σχολιάζουσα την συνάντησιν του βασιλέως Αλεξάνδρου μετά του βασιλέως Βόριδος τονίζει τη σπουδαιότητα της πρωτοβουλίας του Γιουγκοσλάβου βασιλέως προβαίνοντος εις μιαν ευγενή φιλειρηνικήν αποστολήν και χαρακτηρίζει το ταξίδιόν του ως ιστορικήν πράξιν μεγίστης σημασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT