90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 6-10-1933

51" χρόνος ανάγνωσης

ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ: Αι νεώτεραι εκ Κούβας πληροφορίαι μεταδίδουν ενδιαφερούσας όσον και τραγικάς πληροφορίας διά την υπό των κυβερνητικών δυνάμεων κατάληψιν του μεγάλου ξενοδοχείου της Αβάνας [φωτ.], όπου ήσαν ωχυρωμένοι οι τετρακόσιοι στασιασταί αξιωματικοί. […] Μετά τετράωρον μάχην, κατόπιν παρεμβάσεως των μελών της κυβερνήσεως, ο συνταγματάρχης Μπατίστα διέταξε την κατάπαυσιν του πυρός, όπως δοθή καιρός εις τους Αμερικανούς και τους λοιπούς ξένους πολίτας να απομακρυνθούν από την επικίνδυνον ζώνην. […] Μετά την λήξιν της δοθείσης προθεσμίας επανελήφθη ο σφοδρός βομβαρδισμός κατά του Εθνικού Ξενοδοχείου. […] Οι αξιωματικοί διεβίβασαν τότε εις τους πολιορκητάς την ακόλουθον διακοίνωσιν: «Δεν θα συνθηκολογήσωμεν ποτέ. Θα ευρεθούν τα πτώματά μας υπό τα ερείπια του ξενοδοχείου». Εν τούτοις, μετά τινα λεπτά εις την στέγην του ξενοδοχείου υψώθη μια λευκή σημαία.

ΛΑΪΚΟΣ ΑΡΤΟΣ: Ενηργήθησαν και ενεργούνται καθ’ όλην σχεδόν την χώραν δοκιμαί υπό την ευρυτάτην κλίμακα της παρασκευής άρτου αληθώς λαϊκού τύπου, τον οποίον ημέτεροι και ξένοι διαιτολόγοι παραδέχονται ως την υγιεινοτέραν και θρεπτικωτέραν διά τον Λαόν τροφήν. Ως τοιούτος ευρέθη ο τύπος του εγχωρίου άρτου, τον οποίον εδέχθη η λαϊκή μάζα ευγνωμόνως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT