90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 7-10-1933

50" χρόνος ανάγνωσης

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: Κέρκυρα – Την 8.30 οι κ.κ. Κονδύλης και Μάξιμος και ο Μητροπολίτης συνοδευόμενοι υπό ιερέως θα ανέλθουν εις το «Ντουμπρόβνικ», το οποίον θα πλεύση εις την ανοικτήν θάλασσαν, ίνα ο βασιλεύς [Αλέξανδρος Α΄ της Γιουγκοσλαβίας, φωτ.] ρίψη στέφανον εξ ανθέων εις το σημείον όπου κατά την διάρκειαν του μεγάλου πολέμου ερρίπτοντο τα πτώματα των θνησκόντων Σέρβων. Συγχρόνως υπό του Μητροπολίτου θα ψαλή επιμνημόσυνος δέησις. Ακολούθως το αντιτορπιλλικόν θα αγκυροβολήση προ της νησίδος Βίδο όπου θα αποβιβασθούν οι βασιλείς και οι λοιποί επίσημοι και θα ψαλή εις το νεκροταφείον δέησις υπό του Μητροπολίτου συντεθειμένη εις βυζαντινόν ύφος και θα κατατεθούν στέφανοι.

ΑΝΕΤΟΙΜΟΙ: Την στιγμήν, κατά την οποίαν εις τον ελληνικόν Τύπον διεξήχθη τόση συζήτησις επί του σπουδαιοτάτου ζητήματος της αμύνης της Χώρας, εις την Αγγλίαν η κοινή Γνώμη γίνεται ήδη ανάστατος με τας αποκαλύψεις του λοχαγού Λίτελ Χαρτ, ο οποίος εις άρθρον του δημοσιευθέν εις τον «Ημερήσιον Τηλέγραφον» εν εκ των σπουδαιοτέρων δημοσιογραφικών οργάνων της Μεγάλης Βρεττανίας, κατηγορεί τους υπευθύνους ως περιαγαγόντας την χώραν εις στρατιωτικήν αδυναμίαν.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT