90 χρόνια πριν…8 – 10 – 1933

1' 21" χρόνος ανάγνωσης

ΡΟΥΤΙΝΑ: O Αδόλφος Χίτλερ εξυπνά εις τας εξ το πρωί. Εις τας 6.30΄ προγευματίζει ενώ ακούονται οι ήχοι των πρώτων τηλεφωνημάτων και ο γραμματεύς και έμπιστός του Ρούντολφ Εσσε τον ενημερώνει εις ζητήματα, τα οποία πρέπει να εξετασθούν άνευ μαρτύρων. Εις τας 7 ή 8 το αργότερον, οπότε εισέρχεται εις το γραφείον του, αρχίζει η δημοσία ζωή του νέου Καγκελλαρίου. Σωρός σημειωμένων εφημερίδων τον περιμένει. Κατά τους συνεργάτας του ο αρχηγός έχει την ικανότητα να διακρίνη με την πρώτη ματιά μέσα από τον σωρόν, το σπουδαίον. Ενώ ξεφυλλίζει τον Τύπον εμφανίζονται με τους φακέλλους των οι γραμματείς των υπουργείων, χωρίς όμως να αποθέσουν τα χαρτιά τους. Αι αποφάσεις λαμβάνονται μπροστά τους, διότι πρέπει να φέρουν προσωπικώς τας εκθέσεις των. Ετσι το γραφείον του παραμένει γυμνόν, όπως το γραφείον μεγαλοεπιχειρηματίου, και κοσμείται μόνον με ένα μελανοδοχείον. […] Την μεσημβρίαν εισέρχονται οι διπλωμάται. Εν τω μεταξύ επωφελείται κάποιας στιγμής διά να εισέλθη εις το σπίτι του και να φορέση σκληρό κολλάρο και ζακέττα που σπεύδει να βγάλη μόλις φύγουν οι διπλωμάται. Η ενδυμασία που προτιμά είνε το κοστούμι περιπάτου, λεπτό υποκάμισον, με μαλακό γιακά και σκούρα γραβάτα.

ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ: Ο προεδρεύων της Κυβερνήσεως κ. Κονδύλης, ομιλών προ της αναχωρήσεώς του σχετικώς με την συνάντησίν του μετά του Βασιλέως Αλεξάνδρου, είπεν ότι εύρε την ευκαιρίαν να εξηγήση εις τον Βασιλέα ότι το Ελληνοτουρκικόν Σύμφωνον ουδόλως αποτελεί συμμαχίαν.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Η πλατεία Ομονοίας εισέρχεται και πάλιν εις περίοδον εργώδους αναμοχλεύσεως προς τον σκοπόν, ως λέγεται, του εξωραϊσμού της. Εργάται ασχολούνται με την εκσκαφήν των θεμελίων των στηλών επί των οποίων θα συγκεντρωθούν τα ηλεκτροφόρα σύρματα. Εις όλην αυτήν την ακαταστασίαν έρχονται να προστεθούν οι ατελείωτοι εργασίαι της Πάουερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT