90 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ… 9-10-1933

49" χρόνος ανάγνωσης

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ: Εις την Γερμανίαν διεξάγεται κατ’ αυτάς ζωηρά εκστρατεία κατά των ξένων χορών και υπέρ της επιστροφής εις τους γερμανικούς χορούς. Κατά τας εορτάς του ερχομένου χειμώνος, θα λανσαρισθούν πράγματι χοροί, συνδεόμενοι με τας γνησίας γερμανικάς παραδόσεις. Οι χοροδιδάσκαλοι του Ράιχ έχουν ήδη συνέλθει εις αλλεπάλληλα συνέδρια διά να δώσουν την απαιτουμένην κατεύθυνσιν εις τους χορούς της επικειμένης σαιζόν. Φυσικά, η κίνησις στρέφεται ιδίως κατά των επικρατησάντων κατά τα τελευταία έτη αμερικανικών χορών και κατά της συνοδευούσης αυτούς μουσικής, ήτοι της τζαζ.

ΑΠΟΠΕΙΡΑ: Νέα κομιτατζηδική απόπειρα αναγγέλλεται εκ Βελιγραδίου γενομένη αυτήν την φοράν μέσα εις την καρδίαν της Γιουγκοσλαυΐας, μεταξύ Αγκραμ και Ζάγκρεμπ. Είναι προφανές ότι εφ’ όσον συντονίζονται αι προσπάθειαι μεταξύ των επισήμων γιουγκοσλαυϊκών και των βουλγαρικών κύκλων διά να πραγματοποιηθή κάποια προσέγγισις μεταξύ των δύο χωρών, επί τοσούτον εντείνεται η δράσις των κομιτατζήδων διά να υπενθυμίζεται ίσως συνεχώς ότι η τελευταία λέξις επί του θέματος αυτού δεν ανήκει εις τας δύο Κυβερνήσεις, αλλ’ εις την αθέατον και ασύλληπτον τρομοκρατικήν οργάνωσιν των Βουλγαρομακεδόνων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT