90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 10-10-1933

50" χρόνος ανάγνωσης

ΓΚΕΟΡΓΚΙ ΤΣΙΤΣΕΡΙΝ: Τι είνε δυνατόν να συνέβη εις τον Τσιτσέριν [φωτ.]; Εκτός ελαχίστων μεμυημένων, οι οποίοι σιωπούν, το κοινόν αγνοεί τι απέγινεν ο πρώην επίτροπος. Κάποτε, μερικοί άνθρωποι επανελθόντες εκ Μόσχας ωρκίζοντο ότι είδαν με τα μάτια τους τον πρώην Επίτροπον των Εξωτερικών αθλίως ενδεδυμένον και συντετριμμένον να περιφέρεται εις τους δρόμους της Μόσχας. Πιθανώτερον μάς φαίνεται ότι ο Τσιτσέριν, ο οποίος και από τους στενούς συνεργάτας του εθεωρείτο ως άνθρωπος μέτριος, εκάμφθη από την κοπιαστικήν εργασίαν και την πολεμικήν των συντρόφων του. Λησμονημένος και άχρηστος, ζη εις κάποιο γερμανικόν σανατόριον.

ΘΡΑΥΣΙΣ: Μέχρι τούδε η θραύσις ποτηρίων ή πιατικών εθεωρείτο κατά τον άγραφον νόμον των Νεοελληνικών εθίμων, ως θανάσιμος πρόκλησις διά την δημιουργίαν του σχετικού καυγά, ο οποίος εις την ωραίαν αυτήν χώραν αποτελεί τον επίλογον πάσης σχεδόν «διασκεδάσεως». Εις τα ποτήρια και τα πιατικά προσετέθησαν από χθες αι φιάλαι, το σπάσιμον μιας εκ των οποίων υπήρξεν αφορμή ομηρικής συρράξεως επισυμβάσης εις τον Πειραιά. Εν τω μεταξύ εν μέσω ποτηρίων, πιάτων και φιαλών το ελληνικόν φιλότιμο κάμνει… θραύσιν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT