Πολλά και αχρείαστα κουκιά

1' 58" χρόνος ανάγνωσης

Τα πρώτα πολιτικά συμπεράσματα είναι εύκολα. Η Ν.Δ. κέρδισε, ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε, το ΠΑΣΟΚ βγαίνει από το κώμα –άρχισε να δείχνει σημάδια ζωής– και το ερώτημα είναι αν μπορεί να τρέξει. Υπάρχουν, όμως, και κάποια ερωτήματα γι’ αυτές τις εκλογές, που είναι πιο δύσκολα. Ειδικώς για τα αποτελέσματα στον Βόλο και στο Αργος.

Τα περί Βόλου είναι πανελληνίως γνωστά. Ενας επιχειρηματίας-πολιτικός, με άκρες στα τοπικά ΜΜΕ, κάποιος που δεν δίστασε να χαστουκίσει έναν συμπολίτη του, να καταβρέξει έναν άλλο και να βρίσει κάποιους, επανεξελέγη από τον πρώτο γύρο με ποσοστό 57%. Ενιωσε δε τόσο θριαμβευτής ώστε, στην επινίκια δήλωσή του, αντί να πει τι θα κάνει για την καταταλαιπωρημένη πόλη του, προέβη σε χυδαίες ομοφοβικές δηλώσεις, καταχειροκροτούμενος από κλακαδόρους του.

Στο Αργος πάλι, ο δήμαρχος κ. Δημήτρης Καμπόσος δεν επανεξελέγη θριαμβευτικώς χθες, αλλά βγήκε πρώτος οδεύοντας προς τον β΄ γύρο. Εχει επίσης μακρά ιστορία χυδαιότητας, καθώς το 2018, όταν φασιστοειδή επιτέθηκαν στον 75χρονο τότε κ. Γιάννη Μπουτάρη, έγραψε κάτω από τη φωτογραφία ενός πεσμένου από τις γροθιές ανθρώπου: «Αυτή είναι η μοίρα των ΠΡΟΔΟΤΩΝ»· κεφαλαία στο πρωτότυπο. Δεν σταμάτησε εκεί. «Ενοχλήσαμε τον Μπουτάρη που είναι αρεστός των Εβραίων», έγραψε μετά. «Αυτά όλα μπορεί να τα λέει ο Μπουτάρης γιατί φοράει το καπελάκι. Εμείς επειδή δε φοράμε το καπελάκι δεν μπορούμε να τα λέμε και πρέπει να μας επιτίθενται όλοι» (8.6.2018).

Γι’ αυτό και προς τιμήν του ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης τον διέγραψε τότε από τη Ν.Δ. Αλλά, δυστυχώς, «κοντή γιορτή η άνοιξη». Πέντε χρόνια μετά, ο πρωθυπουργός ανανέωσε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο ενός ανθρώπου που ισχυρίζεται ότι η εταιρεία αυτοκινήτων Lamborghini έβγαλε ένα μοντέλο σε πορτοκαλί χρώμα για να τιμήσει τα… πορτοκάλια του Αργους. Οπως ανέφερε η ανακοίνωση της Ν.Δ., «επανέρχεται σε αυτόν η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και τα δικαιώματα και τα αξιώματα που απορρέουν από αυτήν» (19.7.2023).

Ο κ. Καμπόσος, όπως ο κ. Μπέος, δεν είχε επίσημη στήριξη από τη Ν.Δ., αλλά χωριά που φαίνονται κολαούζο δεν θέλουν. Οι συνδυασμοί και των δύο έτυχαν αμέριστης υποστήριξης από τον πολιτικό μηχανισμό της Ν.Δ. Την κεντρική προεκλογική ομιλία του κ. Μπέου τίμησε με την παρουσία του και ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης κ. Χρήστος Τριαντόπουλος.

Είναι πολλά τα κουκιά, αλλά όπως και στις εθνικές εκλογές αποδείχθηκαν αχρείαστα για τη Ν.Δ. Ποιος ο λόγος, λοιπόν, να ενισχύσει φορείς χυδαιότητας, όταν μάλιστα είναι σίγουρο ότι στην επόμενη στροφή θα τους βρει μπροστά της;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT